El Museu Valencià d’Etnologia de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València dedica el període de la festivitat de Tots Sants, un any més, a difondre l’imaginari valencià de la por, invitant a unir-se a les escoles, els museus etnològics locals i les biblioteques públiques valencianes. Aquesta iniciativa es porta a terme des de l’any 2016. Enguany, la convocatòria de participació està oberta des del mes de juliol i, fins ara, ja hi ha més de 60 centres inscrits. De la comarca del Camp de Túria, de moment, participa Llíria, L’Eliana i La Pobla de Vallbona, amb previssió d’ampliar-se a altres localitats d’aquesta.

La coordinació de la col·laboració correspon a la Biblioteca del Muvaet (Museu Valencià d’Etnologia) i al seu personal, que en rebre la sol·licitud d’inscripció, envia a cadascun dels centres els materials gràfics i informatius perquè cada biblioteca desenvolupe el seu propi “Espanta la por”.

La campanya és col·laborativa i, per això, cada centre participant té l’obligació de compartir els seus resultats. Totes les experiències desenvolupades en cada biblioteca són posades en comú amb la resta de companyes i companys mitjançant una memòria d’activitats.

Per a aquesta iniciativa el Muvaet compta amb l’ajuda de la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV). Gràcies a aquesta col·laboració, ambdues entitats desenvoluparen i realitzaren, el passat mes de maig, un curs per als i les professionals bibliotecaris: “Espanta la por: l’imaginari valencià i el foment de la lectura”.

Aquesta activitat és la primera del cicle “Espanta la por”, així que els ciutadans i les ciutadanes, tant grans com menuts, hauran d’estar atents. Doncs, al voltant de la festivitat de Tots Sants, els monstres valencians eixiran a passejar-se, no sols pel Museu Valencià d’Etnologia, sinó també per les biblioteques dels pobles i barris valencians.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment