Ambient tens és el que es va viure ahir divendres a la vesprada a Bétera, durant l’apertura dels actes del 7é Aplec del Camp de Túria. Un bon nombre de banderes d’Espanya i València omplien gran part del Jonqueral de la localitat amb protesta d’aquest esdeveniment. Doncs, centenars de persones es concentraven amb xiulits i crits, amb la finalitat de paralitzar la jornada, la qual consideraven d’independentista.

Aquesta mobilització va ser impulsada, en gran part, per les publicacions falses que s’hi havien fet al llarg dels darrers dies sobre la possible presència en l’acte d’Anna Gabriel i el raper Valtonyc, residents en l’actualitat de Suïssa i Bélgica respectivament.

Tot i que a la concentració contraria també hi havia gent del poble pacífica defenent “València contra els Països Catalans”, segons alguns vitorejaven entre altres coses, cal mencionar que aquesta protesta també va ser aprofitada per part de grups més extremistes de la dreta. Doncs, entre les figures més radicals del panorama actual es va poder veure a José Luis Roberto, dirigent d’Espanya 2000, Vicent Estruch ‘El Alfarrasí‘, líder dels Yomus imputat per agressions contra participants en la manifestació del 9 d’Octubre a València.

Pepe Herrero en la seua qualitat de periodista, va retransmetre l’acte en directe, tal com ha aparegut en les Xarxes socials.

Per previndre més altercats, es va crear un cordó de seguretat per part d’agents de la Guàrdia Civil la qual va haver de frenar a algunes persones que pretenien anar cap a la zona de l’escenari. La situació es caldejava quan organitzadors de l’Aplec pujaven amb una bandera de Països Catalans per a llegir el seu manifest, seguint amb normalitat les seues activitats. Molts dels protestants començaven a insultar-los amb frases com “guarros” i “perroflautas” i a dir-los que amb aquesta bandera estaven provocant-los. Durant el transcurs de la jornada també es va poder escoltar l’himne de València.

D’altra banda, segons s’ha comunicat per part de l’organització de l’Aplec, en algun moment de la vesprada se’ls va llançar algun ou i escopir. Per aquest motiu, han indicat que emprendran accions legals. A continuació, deixem un vídeo resum:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment