La Diputació de València ha tornat a apostar, per tercer any consecutiu, pel programa ‘La Memòria a la biblioteca’.  Aquesta iniciativa busca promoure el coneixement sobre el període bèl·lic i la posterior repressió franquista. En aquesta tercera edició s’ha posat especial èmfasi en tots aquells valencians que van passar pels camps de concentració nazis i franquistes, així com en les narracions de primera mà del que va succeir.

La campanya finançada per la institució provincial arribarà a les biblioteques de 101 municipis valencians, entre elles la de Bétera. D’aquesta manera, l’Ajuntament de la localitat es suma a la proposta.

Enguany s’ha ampliat la proposta a cinc més, respecte de l’any passat.

La diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que l’objectiu primordial és “fer arribar informació de qualitat, gratuïta i adequada als diferents públics de les nostres comarques sobre un període de vital importància en la història del nostre país”.

La varietat de títols seleccionats ofereix “diferents visions a la guerra civil i la repressió franquista”. Entre les obres, destaquen premis nacionals, obres editades mitjançant crowdfunding, novel·les gràfiques, DVD i monografies de prestigiosos historiadors i investigadors valencians.

Els títols es poden trobar al següent enllaç: Títols obres de ‘La Memòria a la Biblioteca’

D’altra banda, qui vulga consultar tots els municipis adherits a la campanya pot fe-ho també en aquest enllaç: Ajuntaments adherits a ‘La Memòria a la biblioteca’

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment