El pròxim dimarts, 25 de setembre, se celebrarà a Casa Nebot  el taller de participació que porta per nom: “Territori Carraixet. De la Calderona al mar“. La cita tindrà lloc a les 18.00 hores.

El taller forma part d’un projecte per a millorar el paisatge, la mobilitat i l’ús públic del barranc del Carraixet. El document per a la participació es pot consultar en aquest enllaç: https://issuu.com/cercle3/docs/180307_doc.inicio_pp_carraixet.

Cal recordar que el passat mes de març la Diputació de València, junt amb els municipis de la ribera del Carraixet i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, va iniciar la preparació del Pla Director per a la regeneració i activació del Corredor del Barranc del Carraixet que unirà la costa, l’Horta i el Parc Natural de la Serra Calderona. Aquest corredor afectarà 35 dels més de 50 kilòmetres del barranc que transcorre un territori en el qual viuen més de 120.000 persones.

El Pla Director té com a objectius principals: la millora del paisatge a través de la millora ambiental i funcional del corredor fluvial, de la biodiversitat i salut dels ecosistemes; l’assegurament de la connectivitat ecològica i territorial; la millora de la mobilitat a través de la connexió dels espais d’interés junt amb la integració de la xarxa de camins i rutes preexistents no motoritzades; l’accessibilitat al corredor del Carraixet des dels nuclis urbans i les parades de metro; fomentar l’ús públic dels espais i donar a conéixer el patrimoni i el paisatge del territori del Carraixet.

En aquest sentit, l’elaboració d’aquest Pla també busca crear un full de ruta per al voltant del Carraixet de manera col·lectiva, pel que és necessari obrir el procés de participació ciutadana com el citat taller que tindrà lloc a Bétera o taules de treball amb tots els agents implicats, fonamentalment els municipis afectats i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i també altres entitats ciutadanes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment