Diputació reduirà a l’1% la tarifa general que els ajuntaments paguen per la recaptació voluntària de diferents tributs que s’encarrega de gestionar la corporació provincial, a través del Servei de Gestió Tributària (SGT). Amb aquesta nova rebaixa, de l’1,75% a l’1%, els municipis disposaran de més recursos econòmics.

La Diputació ha anat reduint progressivament la tarifa fins a arribar a l’1% previst. Fins a 2016, es cobrava als consistoris el 3% de la recaptació voluntària, una xifra que s’ha anat reduint, primer fins al 2,25%, més tard a l’1,75% i ara a l’1%.

Amb aquesta mesura, l’àrea d’Hisenda de la Diputació ha passat de recaptar 7.114.418 euros als 2.525.865 euros que s’esperen recaptar amb l’aplicació d’aquesta última rebaixa de la taxa a l’1%. Amb aquesta política, la institució reforça la seua implicació amb els ajuntaments a l’hora d’augmentar els ingressos municipals per a garantir l’autonomia local.

La col·laboració de la Diputació amb els ajuntaments es modula en funció de la capacitat i el volum de població de cada municipi. Una de les obligacions de la corporació és prestar assistència tributària als consistoris amb menor capacitat econòmica i de gestió.

Aquesta iniciativa s’inclou en la modificació de l’ordenança fiscal de la taxa per gestió tributària, que està previst aprovar en el ple de setembre de la Diputació, que tindrà lloc dimarts que ve 25. En la comissió informativa d’Hisenda, que ha tingut lloc aquesta setmana, els grups han mostrat la seua predisposició a aprovar per unanimitat aquesta mesura.

En paral·lel a aquesta reducció en la taxa de gestió tributària, la Diputació té previst modificar l’ordenança fiscal que regula la publicació d’edictes i anuncis de diferents ajuntaments i entitats oficials en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). La proposta de l’àrea d’Hisenda que dirigeix Rebeca Torró preveu una reducció de l’import mínim de publicació de 110 a 75 euros, així com l’eliminació de la tarifa per inserció d’imatges, gràfics i llistats o taules de dades.

La nova normativa estableix també una tarifa màxima de 2.000 euros per inserció. La comissió d’Hisenda ha aprovat fer pública aquesta modificació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment