Hui dijous, 20 de setembre, se celebra per primera vegada el Dia Mundial de la Paella. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València, amb l’Agència Valenciana de Turisme, Turisme València, FEHV, D.O Arròs de València, Wikipaella i Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Club de Caps de Cuina i Paella Today. Es va decidir la data del dia 20, coincidint amb la sega de l’arròs.

El Dia Internacional de la Paella (#WorldPaellaDay) és l’acte central de l’agenda d’activitats que es van realitzant al llarg del mes de setembre, com el concurs de Paelles de Sueca, el Congrés de la Paella, Festa de la sega de l’Arròs, Jornades de l’Arròs Made in CV, entre altres.

Durant la jornada s’està reivindicant la paella com un patrimoni identificatiu de la cultura valenciana i de la forma de ser, conviure i compartir dels valencians i valencianes. En aquest sentit, moltes agrupacions i hostalers s’han sumat a la celebració. Aquest és el cas del Mercat Central de València, el qual ha realitzat la seua pròpia campanya amb un vídeo. A més, molts restaurants han aprofitat per a fer un menú especial basat en la paella o recorden que són experts arrossers.

A Bétera, des de les xarxes socials de l’Associació de Comerciants, també s’ha animat a fer que les veïnes i veïns tasten la paella al comerç local. Doncs, alguns restaurants i bars de la localitat també tenen popularitat per les seues paelles i arrossos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment