La Generalitat oferirà aquest dissabte, 22 de setembre, servei gratuït de transport públic en les xarxes de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la campanya #HuiDescansaElCotxe dirigida a canviar els hàbits de mobilitat.

Aquesta mesura, impulsada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, és el colofó a les diferents activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

L’objectiu que es persegueix és que els ciutadans comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat, que proven de deixar el cotxe a casa un dia i gaudisquen dels avantatges d’utilitzar el transport públic que, cal recordar, és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO2, així com el soroll a les ciutats.

En aquest sentit, la Generalitat ha posat en marxa la campanya #HuiDescansaElCotxe dirigida a més de 200.000 joves estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i FP perquè reflexionen a les aules i a les seues cases sobre la necessitat de canviar i millorar els hàbits de mobilitat.

Amb aquesta iniciativa, els joves de 14 i 18 anys puguen obrir un debat amb els seus professors i familiars emmarcat dins de la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 22 de setembre.

La finalitat d’aquesta iniciativa és potenciar la reflexió en el cercle familiar o més proper dels joves per a veure com es desplacen els ciutadans i què es pot fer per a canviar els hàbits poc sostenibles.

Els estudiants matriculats en el curs 2018-2019 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional podran participar, a través del seu perfil de la xarxa social Instagram en manera pública, amb l’etiqueta #HuiDescansaElCotxe, mitjançant una imatge en la qual aparega, al costat d’un familiar o conegut conductor realitzant el gest de deixar les claus del cotxe a casa i especificant en la publicació a quin curs, centre educatiu i localitat pertanyen.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment