Hui diumenge, 23 de setembre, se celebra el Dia Internacional contra l’explotació sexual i la tracta de persones.

Al món, 1,8 milions de persones pateixen la xacra d’un delicte amb una magnitud i rendibilitat només equiparable al tràfec de drogues i armes.

La tracta de persones, és un gravíssim atemptat contra els drets humans el qual es diversifica en diferents modalitats: explotació sexual, explotació laboral, treballs forçats, tràfec d’òrgans, etc. D’aquestes modalitats, la relacionada amb l’explotació sexual és la més nombrosa i té un fort component de gènere, perquè la immensa majoria de les seues víctimes són dones i xiquetes.

La Regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Bétera ha volgut manifestar el seu compromís davant el problema de la tracta de persones i la seua prevenció amb la realització d’una campanya de sensibilització i conscienciació, incidint de forma especial en la reducció de la demanda, ja que és indubtable que sense demanda no hi hauria mercadeig d’éssers humans.

Aquesta campanya busca la complicitat del conjunt de la ciutadania així com dels diferents espais i negocis d’oci nocturn del municipi.

Alhora, aquest Consistori, mitjançant la seua regidoria de Dona i Igualtat expressa el seu compromís, dins de les competències municipals i d’allò que estableix al nou Pla contra la Tracta anunciat pel Govern d’Espanya, en desenvolupar un marc d’actuació que permeta atendre amb més eficiència i qualitat a les víctimes d’aquest negoci impropi d’una societat basada en els principis de llibertat i igualtat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment