L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), entitat dependent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha obert la convocatòria dels ‘Premis IVAJ Campament Juvenil 2018‘. Es tracta d’un guardó que serveix per a reconéixer els projectes de campaments dirigits a la infància i a la joventut. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 15 d’octubre de 2018.

Així, es vol destacar aquelles iniciatives que incorporen valors en l’oci educatiu, en els campaments i reconéixer als equips humans que els dissenyen i desenvolupen en la Comunitat Valenciana, fets per joves per a joves.

D’acord amb la convocatòria, les bases de la qual s’han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), l’IVAJ concedirà cinc premis de 3.000 euros cadascun d’ells amb una distinció acreditativa.

A aquests reconeixements podran concórrer les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut inscrites en el cens d’associacions juvenils que desenvolupen projectes originals l’any 2018.

Així mateix el grup de joves que haja participat en el campament haurà de ser, en la seua majoria, resident en algun municipi de la Comunitat Valenciana, encara que el campament s’haja celebrat fora d’aquesta.

Els projectes premiats hauran de contemplar algun dels següents continguts: l’oci educatiu en valors; la inclusió i integració; la igualtat de xics i xiques; les claus de convivència i respecte; la resolució de conflictes; els jocs en comú i coeducadors; la participació en tasques comunes i coresponsabilitat; l’educació per a la salut; l’alimentació saludable i la seua interiorització.

Així mateix, podran optar a aquests premis aquells en els quals s’hagen desenvolupat alternatives a la cultura del consum, l’educació mediambiental enfocada a cura de la naturalesa, la conscienciació sobre el bon ús de les noves tecnologies i l’educació cultural.

El coneixement del territori on es realitza el campament, així com informació sobre conductes addictives, tallers creatius de caràcter cooperatiu; sostenibilitat del mateix campament, activitats que estimulen la creativitat, la imaginació i la sociabilitat dels participants, seran altres factors tinguts en compte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment