Casa Nebot acollirà hui dimecres, 26 de setembre, una xarrada sobre temes hipotecaris d’actualitat que afecten els ciutadans directament. Entre altres, es tractaran temes com les clàusules sòl, com previndre els abusos hipotecaris, resolucions extrajudicials en els conflictes de l’àmbit hipotecari o en què consisteixen els crèdits ràpids.

La jornada, en la qual col·labora l’Ajuntament de Bétera, estarà impartida per l’associació de consumidors ADICAE. Els experts oferiran tota la informació i resoldran els dubtes dels ciutadans que hi assistisquen. Els interessats en assistir poden cridar al telèfon 96169 87 14.

La ponència tindrà lloc a les 18.30 hores.

Les Clàusules Sòl són un tipus de clàusula que estableix un mínim a pagar en les quotes de la hipoteca encara que els interessos ordinaris que s’hagen acordat amb l’entitat financera estiguen per baix.

Eixa situació, beneficiava a les entitats bancàries i perjudicava els particulars que havien sol·licitat el préstec (ja que quan els tipus baixaven, aquesta clàusula impedia que es reduïra la quantitat a pagar en cada quota mensual).

Aquesta controvertida situació ha generat un gran interés entre els afectats, però també una gran incertesa… perquè és un assumpte que, per la seua complexitat, poques persones coneixen en profunditat.

La majoria d’hipoteques que se subscriuen a Espanya tenen un tipus d’interés que es fixa en funció d’un tipus de referència, sobretot s’aplica el valor de l’Euribor, encara que també han existit altres com l’IRS (Interest Rate Swap) o l’IRPH (Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris), més un diferencial que varia en funció de l’entitat.

Es calcula que, entre les tres províncies de la Comunitat Valenciana, pot haver-hi unes 500.000 persones que al seu dia van signar hipoteques que contenien clàusules sòl que, de mitjana, han pagat al voltant de 6.000 euros de més.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment