El ple del mes de setembre de la Diputació de València va tindre lloc aquest dimarts. La sessió va acabar amb la lectura de cinc declaracions institucionals acordades pels diferents grups. Entre aquestes declaracions es trobava la que insta al Govern central a no prorrogar l’actual concessió de l’AP-7 i promoure la seua gratuïtat. També consta la sol·licitud de la implicació de la Generalitat i el Ministeri de Foment per a restaurar el trajecte ferroviari de Rodalies que uneix els municipis de Xàtiva i Moixent.

En el cas de l’AP-7, la concessió finalitza a la fi del pròxim any i la Diputació ha volgut sumar-se a la Generalitat en la petició formal que s’alliberen de peatge determinats trams i que, quan finalitze el contracte, es revertisca la gestió privada sense establir cap cànon per a l’ús de la via, que comunica la costa mediterrània des d’Algesires fins a França.

A més d’aquests manifestos, la sessió plenària arreplega acords com la petició al Govern d’Espanya de prioritzar el Corredor ferroviari Cantàbric-Mediterrani com una infraestructura “justa i necessària”, i l’adhesió de la Diputació a la candidatura ‘Regadiu històric a l’Horta de València’ com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM).

D’altra banda, el ple va aprovar una moció que insta a modificar la Llei de Contractes del Sector Públic, amb l’objectiu de simplificar els processos i optimitzar els serveis que s’ofereixen als municipis, especialment els més xicotets.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment