Aquest dimarts, algunes veïnes i veïns de Bétera van assistir al taller participatiu sobre el barranc del Carraixet per a millorar el paisatge, la mobilitat i l’ús públic del seu entorn.

Sota el nom “Territori Carraixet. De la Calderona al mar“, la iniciativa forma part d’un projecte. El document per a la participació es pot consultar en aquest enllaç:Document de consulta.

L’elaboració d’aquest Pla busca crear un full de ruta per al voltant del Carraixet de manera col·lectiva. D’aquesta manera, s’ha obert el procés de participació ciutadana com el de Bétera o taules de treball amb tots els agents implicats, fonamentalment els municipis afectats i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i també altres entitats ciutadanes.

El passat mes de març, la Diputació de València junt amb els municipis de la ribera del Carraixet i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, va iniciar la preparació del Pla Director per a la regeneració i activació del Corredor del Barranc del Carraixet que unirà la costa, l’Horta i el Parc Natural de la Serra Calderona. Aquest corredor afectarà 35 dels més de 50 kilòmetres del barranc que transcorre un territori en el qual viuen més de 120.000 persones.

El Pla Director té com a objectius principals: la millora del paisatge a través de la millora ambiental i funcional del corredor fluvial, de la biodiversitat i salut dels ecosistemes; l’assegurament de la connectivitat ecològica i territorial; la millora de la mobilitat a través de la connexió dels espais d’interés junt amb la integració de la xarxa de camins i rutes preexistents no motoritzades; l’accessibilitat al corredor del Carraixet des dels nuclis urbans i les parades de metro; fomentar l’ús públic dels espais i donar a conéixer el patrimoni i el paisatge del territori del Carraixet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment