La Mancomunitat Camp de Túria demana millores en el transport de viatgers per carretera. En aquest sentit, ha presentat en la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori un informe en el qual es recullen les al·legacions que han realitzat els municipis afectats pel projecte de “Servei Públic de Transport de Viatgers per Carretera CV 103, València Metropolitana Nord-Oest”. En ell, s’estableixen les directrius de la concessió dels autobusos per a un termini de deu anys.

“Des de la Mancomunitat apostem per un transport públic de viatgers sostenible i de qualitat en el Camp de Túria. Entenem que el transport públic és una eina més per a vertebrar la comarca, i que tots i cadascun dels municipis han de comptar amb un servei de transport públic per carretera que satisfaça les seues necessitats”, assegura la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

Entre les principals reivindicacions destaquen l’augment de la freqüència dels autobusos que connecten els municipis entre si i també amb la ciutat de València, així com la creació de noves línies transversals. “Del que es tracta,és d’oferir als ciutadans un servei de qualitat que permeta l’accés als equipaments més rellevants de la comarca. Em referisc a hospitals, instituts, registre civil, jutjats, etc.”, explica Celda.

Les localitats també demanden l’adaptació de la freqüència de pas del transport als horaris laborals, a les universitats, i també la creació d’un servei de transport nocturn en cap de setmana.

Així mateix, es pretén que en aquest projecte es tinga en compte, no solament l’increment poblacional previst en alguns dels municipis que conformen el Camp de Túria, sinó també el potencial turístic de la comarca, que posseeix un impressionant patrimoni natural i paisatgístic, arquitectònic i cultural, molt proper a la ciutat de València. “No podem oblidar que la comarca compta amb dos parcs naturals: la Serra Calderona i el Parc Fluvial del Túria, i amb importants vestigis arqueològics”, afirma la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria.

Igualment, els municipis reclamen marquesines en les parades de les línies d’autobús, una aposta ferma per l’ús dels vehicles respectuosos amb el medi ambient, i la implantació de vehicles adaptats a persones amb mobilitat reduïda, entre altres qüestions.

La Mancomunitat porta més d’un any establint les bases del que serà el Pla Comarcal de Mobilitat, amb el qual es pretén cohesionar la comarca i potenciar, en els 17 municipis del Camp de Túria, l’ús del transport públic amb autobús i amb tren i els desplaçaments amb bicicleta i a peu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment