(EFE) La defensa dels tres acusats per agredir sexualment a una menor de 12 anys en el carnestoltes de Villar del Arzobispo ha argumentat en el judici que la víctima aparentava més edat i ha aportat fotografies de la xarxa social Instagram, que es va pujar en el seu cotxe de forma voluntària, que va promoure i va consentir tocaments i besos i que posteriorment es va penedir.

La secció quarta de l’Audiència Provincial de València ha celebrat aquest judici per un suposat cas d’agressió sexual, que es va produir el febrer de 2016 en aquesta localitat per part de tres joves de 23 i 27 anys.

Segons l’escrit de qualificació que han elevat a definitiu punt l’acusació particular com la Fiscalia, els joves es trobaven en l’exterior d’un vehicle Mercedes, propietat d’un d’ells, quan la menor va passar en companyia d’unes amigues.

Atés que el grup d’amigues es va quedar parlant amb uns coneguts i es van disposar a marxar-se amb ells, la menor els va preguntar cridant “Què faig, em quede ací sola?”, davant la qual cosa els processats li van dir que es quedara amb ells i van començar a parlar en l’exterior del cotxe.

Els acusats, que vestien una disfressa taronja de presidiaris, van introduir a la menor en el cotxe “sense que conste l’ús de la força”, sempre segons el relat del fiscal, i la van posar de cap per amunt en els seients davanters, on es van alternar per a besar-la i tocar-li els genitals, arribant a ficar els seus dits en la vagina.

La menor els va demanar que pararen però no ho va aconseguir, atés que la subjectaven “amb força”.
A continuació la van passar als seients posteriors, on es va quedar amb ella l’acusat més jove, que tenia 20 anys quan es van produir els fets.

Aquest va tractar de besar-la de nou, va intentar tocar-li els pits i va tractar que la menor li practicara una fel·lació, i després, d’acord amb l’exposició que realitza el fiscal, va demanar als seus altres dos amics que li deixaren tot sol amb la menor i la va conduir fins a un garatge en una zona poc transitada, on la va obligar al fet que li practicara una fel·lació.

Moments després van tornar els altres dos acusats i van introduir de nou a la menor en els seients posteriors, però aquesta va aconseguir obrir una porta i va poder escapar.

En el judici, únicament l’acusat més jove ha admés haver besat i tocat a la menor, a la qual ha responsabilitzat d’haver portat la iniciativa en tot moment. “No sabia l’edat que tenia, ni m’ho vaig plantejar. No la coneixia de res. Anava sola a mitjanit i fins i tot la convidarem a vindre amb nosaltres a una discoteca per a majors d’edat, no ho haguérem dit de saber que tenia 12 anys”, ha agregat.

Defensa

L’advocat defensor ha detallat que la menor “va tindre la primera menstruació als 9 anys” en argumentar que està més desenvolupada física que psicològicament i ha intentat mostrar -el tribunal li ho ha impedit- a la sala unes fotografies de la menor extretes de la xarxa social Instagram en les quals, segons ha exposat, “apareix maquillada i amb sabates de tacó”.

La menor, que ha declarat oculta després d’un paravent, ha confirmat les suposades agressions de les quals va ser víctima, les quals, segons ha assegurat, li han causat seqüeles psicològiques.

La defensa, no obstant això, ha qüestionat el fet que la denúncia es presentara huit dies després (encara que es va avisar a la Guàrdia Civil la mateixa nit dels fets), així com que en les dues primeres declaracions, de les tres que obren en la causa, no va fer referència ni a la inserció de dits en la vagina ni a la pràctica d’una fel·lació.

D’altra banda, ha demanat insistentment al tribunal que visualitze el vídeo (s’ha començat a projectar a la sala però s’ha detingut a causa de la seua llarga durada) de l’exploració a la qual va ser sotmesa la menor per part d’una psicòloga, perquè segons aquest lletrat, la menor diu que, després de suposadament haver sigut víctima de tocaments per dins dels pantalons per part dels tres processaments, va accedir a passar a la part posterior amb el més jove d’ells i es va sentir “a gust amb ell en un primer moment”.

Tant el fiscal com l’acusació particular han reclamat penes de presó de 13,5 anys per a dos dels joves i de 15 per al tercer, el que suposadament va obligar la jove a practicar-li una fel·lació, mentre que la defensa ha demanat la lliure absolució i, si escau, l’atenuant d’intoxicació (alcohòlica) plena.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment