La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat per dos milions d’euros les ajudes per a fomentar la comercialització i la transformació d’una pesca i una aqüicultura sostenible.

La convocatòria, dotada exactament amb 2.040.893,49 euros, es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Les sol·licituds podran presentar-se fins al 20 de novembre de 2018. En la primera convocatòria, que va ser l’any passat, es van concedir 1.564.933,77 euros.

Aquestes ajudes, dotades amb fons propis de la Generalitat, destaquen per incloure com a novetat l’incentivament de la diversificació i noves formes d’ingressos, entre les quals es poden incloure inversions a bord, turisme de pesca esportiva, restaurants, serveis mediambientals i activitats educatives relacionades amb la pesca. Tot això, amb tal d’aconseguir un sector sostenible, econòmica, socialment i mediambientalment.

El sector pesquer ha d’afrontar els grans reptes que suposen la seua adaptació a la nova Política Pesquera Comuna, i disposa amb el Fondo Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) d’una eina de gran valor per a aconseguir el grau de competitivitat que la societat actual li exigeix. Des de la Conselleria s’han establit 20 mesures que pretenen incentivar la pesca i l’aqüicultura en la Comunitat.

S’ajudarà els joves pescadors afavorint l’accés a la propietat del primer buc i es realitzaran inversions en salut i seguretat amb tal de millorar les condicions de treball dels pescadors.

A més, es donaran suport a les iniciatives que limiten l’impacte de la pesca en el medi marí i afavorisquen l’adaptació d’aquesta activitat a la protecció d’espècies així com la protecció i recuperació de la biodiversitat i dels ecosistemes marins, inclosa la recollida de residus del mar.

També s’incentivaran mesures d’eficiència energètica i mitigació del canvi climàtic. Així mateix, s’afavoriran inversions que incrementen el valor i la qualitat del producte obtingut, a més de tindre en compte la necessitat de modernitzar i adequar alguns ports i llotges.

Per la seua part, l’aqüicultura valenciana té un potencial de creixement pràcticament il·limitat, tant per les nostres condicions orogràfiques i mediambientals com per la capacitat de les empreses assegudes en les nostres costes. Mitjançant aquestes bases reguladores, la Conselleria afavoreix el desenvolupament d’una aqüicultura sostenible mediambientalment, eficient en l’ús dels recursos, innovadora, competitiva i basada en el coneixement, s’afavorirà el desenvolupament d’una aqüicultura ecològica, o eficient energèticament.

El volum i abast d’aquestes ajudes suposarà un canvi total en la dinàmica del sector pesquer valencià. Es pretén fomentar una pesca i aqüicultura sostenible, amb un desenvolupament territorial equilibrat i integrador de les zones pesqueres i aqüícoles.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment