(EFE) La Delegació del Govern ha autoritzat set manifestacions per al Dia de la Comunitat Valenciana, 9 d’Octubre.

Entre aquestes manifestacions es troba la tradicional que organitza la Comissió 9 d’octubre, que arrancarà a les 18.30 hores en San Agustín i finalitzarà a les 21.00 hores en la plaça d’Amèrica. També està la d’Espanya 2000, d’ideologia oposada, que es concentraran de 17.00 a 22.00 hores en la plaça de la Verge.

També s’ha autoritzat una concentració de València Antitaurina, de 17.30 a 18.30 hores en la plaça de l’Ajuntament, a la porta de Correus, mentre en la plaça de bous, a penes 300 metres, des de les 18.00 hores se celebra l’Extraordinari Festival Taurí amb Enrique Ponce, El Juli, Cayetano i José María Manzanares, entre altres toreros.

A més, se celebraran manifestacions de la Coordinadora de l’Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (de 17.00 a 20.30 hores de Sant Agustín al Parterre), d’Unió Valenciana (de 18.00 a 22.00 hores de San Agustín a Torres de Serrano); de la Coordinadora Obrera Sindical (de 19.00 a 22.00 hores de San Agustín a plaça d’Amèrica) i d’Avant-dCide-Els Verds Moderats (de 20.00 a 22.00 hores de San Agustín a Plaza dels Pinazo).

Delegació va entregar aquest dijous la seua resolució de la petició de manifestació o concentració, coincidint amb la mencionada data, a les set entitats que van comunicar el seu interés de celebrar-les i, segons ha destacat el delegat, Juan Carlos Fulgencio, ens “han ordenat” per a “conciliar el dret de manifestació amb el desenvolupament pacífic dels actes”.

Segons un comunicat de la Delegació, des de fa setmanes s’està mantenint reunions amb les diferents organitzacions i partits polítics als quals ha traslladat “la necessitat de recobrar la convivència entre els valencians i valencianes indistintament de la seua idea de Comunitat”.

El Dia de la Comunitat, segons Fulgencio, “ha de ser espai de trobada en el qual tots ens sentim reconeguts, un espai de llibertat, lúdic i festiu”.

El passat 9 d’Octubre, i durant la manifestació vespertina convocada per partits independentistes i de l’esquerra, grups d’ultradreta van agredir a periodistes i a participants de la marxa, en uns incidents que estan sent investigats pel Jutjat d’Instrucció número 15 i que van motivar la detenció de dènou persones.

Després de la junta local de seguretat celebrada la setmana passada a l’Ajuntament de València, el delegat ja va avançar que s’incrementaran els mitjans policials per a garantir la seguretat en el 9 d’Octubre.

Per a això, a les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) dependents de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana se sumaran unitats dependents de prefectures d’altres Comunitats Autònomes, que treballaran al costat de la resta d’agents policials.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment