El ple de les Corts ha aprovat aquesta setmana la nova Llei de Mancomunitats de la Comunitat Valenciana.

El director general d’Administració Local, Antoni Such, ha destacat que aquesta nova llei permetrà “solucionar des del territori, des de la proximitat, els problemes dels municipis”.

El responsable d’Administració Local s’ha mostrat “satisfet” per haver conclòs la tramitació d’aquesta iniciativa, presentada pel Consell, que pretén “fer un reconeixement institucional a les mancomunitats d’àmbit comarcal i potenciar-les”.

En aquest sentit, ha considerat que el nou marc legal contribueix a “dotar de recursos a aquestes mancomunitats per a ajudar al fet que puguen ser més eficients en els seus objectius, és a dir, la prestació de serveis als ciutadans”.

La nova llei reconeix que les mancomunitats comarcals tindran el rang d’entitats locals i tindran entre les seues competències la prestació de serveis d’àmbit supramunicipal.

Such ha destacat que les característiques i el funcionament d’aquestes entitats no estaven regulats fins ara en una llei específica, sinó que solament s’esmentava la seua existència en dos articles de la Llei de Règim Local.

“Es tracta d’una llei molt important, d’una referència per a la Generalitat en el seu objectiu de prestar bons serveis a la ciutadania”, ha assegurat el director general, que ha explicat que, a més de recollir amb detall les funcions de les mancomunitats comarcals, el text legal també estableix mecanismes de col·laboració entre administracions.

Així, ha considerat que aquesta llei és “molt necessària des de la perspectiva política”, i ha reivindicat que és “una bona llei”, que té com a fonament “la voluntat de cooperació” entre els ajuntaments i d’aquests amb la Generalitat.

A més, ha subratllat el reconeixement del Consell a l’autonomia municipal, i ha assegurat que la pròxima entrada en vigor de la llei “no suposa un esforç econòmic major per a ningú”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment