El Saló de Plens del Castell de Bétera acollia, aquest divendres, la presentació del curs 218/2019 de l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC).

L’entitat ha preparat un bon nombre d’activitats dins la seua programació anual. El president d’ASSTEC, David Ibáñez Gil de Ramales, va ser l’encarregat de donar a conéixer tot el programa. En acabar la presentació també es va informar de la recent fundació de la Federació Valenciana de Divulgació Científica (FeVaDiC), entitat creada perquè la Ciència es convertisca en un patrimoni de la Societat en la Comunitat Valenciana.

Amb aquest primer acte, en el que ha col·laborat l’Ajuntament de Bétera, s’ha obert el calendari d’activitats relacionades amb la Divulgació Científica que l’Associació ofereix a la localitat. Entre els actes preparats per a aquest exercici es troben les xarrades de divulgació científica, tallers de ciència per als més menuts, exposicions, estudis participatius per a la ciutadania, activitats per als centres educatius de la localitat o la Dona en la Ciència.

Programació

Així, la següent activitat serà el divendres, 19 d’Octubre. El Dr. Fernando J. Ballesteros oferirà la xarrada ‘Parlant amb extraterrestre’. Aquesta tindrà lloc a les 19.15 hores al Saló de Plens del Castell de Bétera.

A més, divendres 16 de novembre, el mateix Saló de Plens acollirà una xarrada informativa sobre el càncer de coll uterí, el virus del papil·loma humà i la seua prevenció. Jèssica Borrull, matrona i investigadora doctoral, serà qui oferisca aquesta jornada a les 18.00 hores.

Posteriorment, a les 19.15 hores, serà el torn per a la xarrada: ‘Parlant clar: el càncer’ d’Ignacio Crespo, metge i divulgador científic.

Dissabte 1 de Desembre, la Sala de Juntes de Casa Nebot acollirà un taller de programació d’11 a 111 anys: ‘Dibuixant amb Python Turtle‘. El taller es portarà a terme a partir de les 11.30 hores.

Divendres 15 de Desembre, a les 19.15 hores, el Saló de Plens del Castell de Bétera serà de nou el lloc triat per a la xarrada: ‘Evolució: mites i realitat’, a càrrec del Dr. José M. Blanca.

Ja en 2019, l’Associació celebrarà la II Setmana de la Dona i la Xiqueta en la ciència de Bétera.

D’aquesta manera, de l’11 al 15 de febrer, l’Ajuntament Vell de Bétera (carrer Major, 12) acollirà l’Exposició “XX *científiques”.

Divendres 15 de febrer, a les 19.15 hores, hi haurà una taula redona ‘Dones en la ciència: Realitats i perspectives’ encapçalada per la Dra. Isabel Cordero, Dra. Mariam Tórtola, Dra. Lucia Hipólito, Dra. Eva Vallada i Dra. Otília Val.

Divendres 22 de Març, a les 19.15 hores, el Saló de Plens del Castell oferirà una

xarrada sobre neurociència amb la Dra. Carmen Agustín.

A més, encara hi ha algunes dates per determinar. Doncs, a març de 2019 també està previst el taller de còmic científic a càrrec del
Dr. Carlos Romà i l’il·lustrador Gerardo Sanz, a maig la Setmana de la sostenibilitat i a juny els monòlegs científics.

En aquest sentit, les dates i llocs del calendari poden patir canvis a causa de qüestions organitzatives i la Junta Directiva es reserva el dret de modificar o cancel·lar l’esdeveniment si la situació ho requereix.

Biblioteca d’Asstec

D’altra banda, cal mencionar que la Biblioteca de Divulgació Científica de l’associació obrirà en breu. El servei de préstec està disponible només per a socis amb les quotes al dia. A hores d’ara, la biblioteca està composta íntegrament per llibres de divulgació científica cedits temporalment pels mateixos socis de l’associació de forma totalment desinteressada. Sempre que no hi haja problemes d’agenda, la biblioteca obrirà el primer dijous de cada mes. En el cas que aquest dia no siga possible obrir es buscarà un dia alternatiu i informaran per correu electrònic als socis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment