El passat 14 de setembre l’edifici de l’antic Ajuntament de Bétera li obria les seues portes a l’exposició de Joaquín Collado ‘La València Oblidada‘. Aquesta es pot visitar fins a hui dilluns, 1 d’octubre, fins a les 20.30 hores amb entrada gratuïta.

El 19 de juliol de 2017 es va signar a la Diputació de València el document pel qual el fotògraf valencià autoritzava al Museu Valencià d’Etnologia, dependent de l’Àrea de Cultura, a realitzar un itinerari amb les fotografies que conformen aquesta mostra, la qual que va estar exhibida al MuVIM l’any 2014 dins el cicle d’actes Un mes amb Collado.

La localitat va manifestar el seu interés a poder exhibir enguany la mostra fotogràfica que estarà en itinerància fins a l’any 2021, tal com finalment ha portat a terme.

La mostra ha sigut comissariada per Luis Carrasco Llopis i compta amb el suport d’AGFOVAL (Agrupació Fotogràfica Valenciana) i el Cercle Collado.

L’exposició es compon d’un total de 89 obres realitzades entre els anys 70 i les primeres dècades dels anys 80 del segle XX. El material s’ha organitzat en cinc apartats: barri xinés, gitanos, el rastre, Sant Esteve i uns altres.

En l’apartat dedicat al barri xinés es mostren imatges captades de la quotidianitat d’aquest singular ambient dels anys 70, totes elles realitzades amb un enquadrament perfecte, on el fotògraf, dissimuladament, fotografiava les diferents escenes.

D’altra banda, les instantànies relatives a l’ètnia gitana constitueixen retrats des d’una confiança que permet plasmar la mirada d’un poble que volia recordar les seues arrels. El rastre, el qual roman fotografiat quan encara aquest s’ubicava en la plaça de Nàpols i Sicília, mostra persones retratades de forma directa, una vegada més amb la confiança que el fotògraf establia amb el personatge. En l’apartat dedicat a la plaça de Sant Esteve es barregen els jocs infantils, la pobresa i l’activitat d’una joventut que jugava a ser major. L’exposició es tanca amb un apartat general sobre València, on es capten moments fugaços emmarcats dintre una composició impecable.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment