La Diputació de València ha obert al públic els seus palaus fins al dia 9 d’octubre amb motiu de la celebració del dia de la Comunitat Valenciana.

La corporació provincial ofereix a la ciutadania un recorregut pels palaus de la Batlia i la Scala, seu principal de la institució provincial a la plaça Manises, en els quals els visitants podran recórrer els patis gòtics, el saló de plens, la sala de Reines i el despatx de Presidència, entre altres dependències.

Després de l’èxit de visitants de la passada edició, on es van superar les 15.000 persones, aquest any la Diputació obrirà les seves portes de 16.00 a 20.00 hores de l’1 al 5 i el 8 d’octubre en un recorregut en el qual podran visitar-se els patis gòtics. El dissabte 6 i el diumenge 7 d’octubre els palaus romandran oberts de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores, amb un recorregut que inclourà l’àrea de Presidència, el saló de plens, el saló de reines, a més dels patis gòtics. El 9 d’Octubre el recorregut serà el mateix, però de 17.00 a 20.00 hores.

Els palaus de la Batlia i la Scala van ser construïts entre els segles XV i XVII i amaguen entre els seus murs múltiples exemples d’arquitectura romànica, gòtica i barroca.

 El Palau de la Batlia, construït al segle XV, constitueix en l’actualitat l’entrada principal a la Diputació de València. La Batlia està comunicada amb el Palau del Marquès de la Scala, d’estil gòtic, que destaca per tenir una planta quadrada a la seva base però octogonal en la volada, gràcies a l’efecte assolit per unes espilleras. Aquestes espilleres, constitueixen un valuós exemple del treball artesanal en fusta d’aquella època.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment