Les empreses valencianes ja poden sol·licitar fins a final de mes les subvencions del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) per contractar a persones pertanyents a col·lectius vulnerables.

Aquesta convocatòria d’ajudes, de prop de 7 milions d’euros, té com a finalitat impulsar la inserció laboral de les persones desocupades majors de 50 anys i persones desocupades de llarga durada o que es troben en risc d’exclusió social.

Poden beneficiar-se d’aquestes ajudes, emmarcades dins el Pla de Foment de l’Ocupació Avalem Experiència, les entitats ocupadores de naturalesa privada, fins i tot les persones treballadores autònomes, amb centre de treball a la Comunitat Valenciana. El termini per realitzar les sol·licituds finalitza el 31 d’octubre.

Avalem Experiència, és una estratègia integral per a persones majors de 30 anys en situació de desocupació que posa el focus en aquelles que fa més de 12 mesos (que …) sense trobar treball. El Pla, aprovat en 2017, es durà a terme durant el període 2017-2019. Per a això, s’ha previst un pressupost de 229 milions d’euros amb els quals es preveu beneficiar a 190.600 persones.

Les subvencions per a la inserció laboral de col·lectius vulnerables formen part de les actuacions que estan cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana. La seua finalitat és impulsar la contractació indefinida mitjançant programes que fomenten la conversió a indefinit de contractes temporals i la contractació indefinida inicial. També es promou la contractació en pràctiques de persones pertanyents a determinats col·lectius.

La quantia de les ajudes depén del tipus de contractació que es realitze. En el cas dels contractes en pràctiques és de 8.242, per a la conversió de contractes temporals a indefinits són 9.272, i la subvenció per a la contractació indefinida inicial ascendeix a 18.544. En el cas de contractar a persones amb diversitat funcional o dones víctimes de violència de gènere, aquestes ajudes s’incrementaran.

Les persones físiques o entitats ocupadores hauran de presentar la seua sol·licitud de forma telemàtica a través de l’enllaç ‘Tramitar amb certificat’ que hi ha associat a la convocatòria a l’apartat de subvencions de la web del Servef. El termini de presentació finalitza el 31 d’octubre de 2018.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment