Poc abans de les 19.00 hores d’ahir dilluns a la vesprada, la pluja començava a fer acte de presència a Bétera. Els participants i assistents a la tradicional Processó Cívica amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre es cobrien baix de l’edifici de la Casa de Cultura per a no banyar-se, mentre es decidia que es feia.

Com cada any, estava previst que els Gegants i Cabuts i el grup de danses de la Falla Gran Via de l’Est, la xaranga i la Colla de Tabal i Dolçaina ‘Xe que Burrà’ foren els encarregats d’amenitzar el recorregut. A més, les Obreres anaven vestides d’hortolanes, preparades per a repartir caramels, i els Majorals de 2019 disposats a tancar la processó amb una Coetà de Luxe per a il·luminar els carrers de la localitat, com cada any. Les cinc comissions falleres del poble, encapçalades per la Junta Local Fallera també estaven presents per a participar. Però no va poder ser.

Donat que la pluja no cessava i els carrers estaven massa banyats per poder ballar i desfilar com toca, al voltant de les 20.00 hores, es va suspendre la cercavila. No obstant això, els assistents van romandre a les instal·lacions de la Casa de Cultura per a presenciar un bonic espectacle de llum, foc i olor de pólvora, gràcies als Majorals de 2019. La colla va decidir encendre els coets de luxe davant del citat edifici, mentre la xaranga amenitzava aquest moment màgic amb la seua música de festa. A més, les quatre Obreres (Pau, Mireia, Davinia i  Carmen), estaven al seu costat donant-los suport.

D’aquesta manera, tot i que l’acte no va ser el que s’esperava en un principi, els allí presents no es van quedar sense poder disfrutar d’una de les nostres tradicions més arrelades com és el foc, a través de la pólvora.

Al llarg del dia, publicarem una fotogaleria d’imatges.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment