La Diputació de València ha començat a instal·lar en la xarxa provincial de carreteres uns nous senyals que informen de les vies del canvi de comarca. Aquests treballs responen a la petició d’alcaldes, alcaldesses i responsables de mancomunitats, que en diferents ocasions havien reivindicat aquesta senyalització per a potenciar la imatge de les comarques valencianes. Al mateix temps, s’informa els usuaris de la seua ubicació.

La nova senyalització, amb la qual l’àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí pretén unificar i renovar la imatge d’una xarxa viària provincial de 1.800 quilòmetres d’extensió, pot veure’s ja en la demarcació de Villar del Arzobispo, en concret en carreteres que comuniquen les comarques del Camp de Túria i Els Serrans i els límits d’aquesta última amb el Racó d’Ademús.

Els cartells tenen dues grandàries, uns de 1.600 mm per 2.450 mm i uns altres de 2.000 mm per 2975 mm, i presenten una tipografia dominant amb el nom de cada comarca a la qual s’accedeix i un mapa que complementa la informació amb la ubicació d’aquesta comarca, senyalitzada en color roig sobre fons gris, en el marc de la geografia valenciana.

La resta de cartells, fins als 78 que arreplega la memòria del projecte, que compta amb un pressupost de 150.000 euros, “s’aniran instal·lant en la resta de demarcacions i comarques de forma continuada en les pròximes setmanes”, segons avancen des de l’àrea provincial de Carreteres. Els senyals són senzills i de fàcil llegibilitat, amb colors i tipografies que permeten comunicar al conductor de forma ràpida i segura la informació del canvi de comarca.

Quant als detalls d’aquesta senyalització, els noms han sigut suggerits pel servei de Normalització de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i abasten 15 comarques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment