(EFE) La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha desplaçat fins a Mallorca des de València un centenar d’efectius, huit vehicles, una embarcació, tres helicòpters i tres gossos de rastreig per a sumar-se a les labors d’auxili als afectats pel desbordament del torrent de Sant Llorenç des Cardassar.

Segons ha informat l’UME en el seu compte de Twitter, a primera hora de la matinada va partir de València un vaixell amb 18 militars que transporta així mateix 8 vehicles tot terreny i una embarcació que s’incorporaran al dispositiu desplegat en el Llevant mallorquí pels cossos de seguretat i emergències civils.

A més, a les 5.00 hores estava previst l’enlairament cap a Mallorca d’un avió Hèrcules amb 90 efectius i tres gossos ensinistrats per a cerca de persones.

A això se sumaran tres helicòpters que realitzaran tasques de rastreig i assistència des de l’aire quan comence el dia.

Ja són quatre les persones mortes a conseqüència de la violenta avinguda ocasionada pel desbordament, en la vesprada-nit d’ahir, del torrent de Sant Llorenç a causa de les pluges torrencials sobre la comarca del Llevant de Mallorca.

L’última víctima mortal confirmada és una dona localitzada en el seu habitatge de Sant Llorenç, municipi que ha patit les conseqüències més greus d’unes precipitacions que han causat desbordaments i greus danys materials a l’est de l’illa, on hi ha persones aïllades i desaparegudes.
Tots els serveis d’emergències disponibles, Guàrdia Civil, bombers, policies locals i efectius de Protecció Civil, treballen des d’anit en la zona afectada pels desbordaments.

Entorn d’un centenar de persones han passat la nit en un poliesportiu de Manacor habilitat al costat d’altres espais públics per a acollir als qui no poden arribar a les seues cases o han hagut d’abandonar-les a causa de les inundacions o danys patits per les correntades.

Per a les 8.30 hores de hui s’ha convocat una reunió del grup assessor del pla autonòmic d’inundacions, Inumbal, en la seu del 112 a Palma per a coordinar els treballs que es duen a terme a la comarca de Llevant.

Segons l’última informació del Consell de Mallorca, nou carreteres de la zona aquest de l’illa de Mallorca romanen tancades a causa dels desbordaments de torrents i les inundacions.

Fins a 220 litres d’aigua per metre quadrat van caure ahir a la vesprada en la zona de Sant Llorenç, segons el Govern balear.

El Servei d’Emergències del 112 demana a tots els veïns que romanguen a les seues cases i que cap alumne vaja a classe en els col·legis dels municipis de Sant Llorenç, la Colònia de Sant Pere, Artà i Son Servera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment