(EFE) L’actuació policial durant el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana,es va saldar ahir amb un detingut que va ingressar ja a la presó en estar en recerca i captura, 148 identificacions i 58 actes per infracció a la Llei orgànica de Seguretat Ciutadana, segons el balanç final de la Delegació del Govern.

El seu titular, Juan Carlos Fulgencio, va destacar en un comunicat la labor del Cos Nacional de Policia, que al seu judici “ha aconseguit revertir les situacions viscudes el 9 d’octubre de 2017”, quan grups d’ultradreta van agredir a manifestants i periodistes durant la manifestació d’entitats nacionalistes i d’esquerra pel centre de València.

Fulgencio va valorar “l’excel·lent treball” dels 950 agents que van treballar en el dispositiu en la jornada de matí i els prop de 900 que ho van fer durant la vesprada.

També va subratllar “la labor de contenció de grups minoritaris per part de la Policia en la plaça de Sant Agustí, que van tractar d’impedir el normal desenvolupament de la manifestació de la Comissió 9 d´Octubre”.

Les dues primeres manifestacions van ser convocades per l’Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals i la de la Comissió 9 d’Octubre i COS, van discórrer sobre els horaris previstos i sense incidents destacables.

Les dues últimes, la d’Avant i Mi Tierra CV, van agrupar horari i recorregut, també sense incidències, segons la Delegació del Govern.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment