Al voltant de les 18.00 hores d’este divendres, 12 d’octubre, el cementeri municipal de Bétera començava a omplir-se de veïnes i veïns de la localitat que acudien a rebre la visita de la Verge Pelegrina de Nostra Senyora dels Desamparats. Es tracta d’una visita que coincideix amb el 50 aniversari de la creació de l’Església dels Desemparats del municipi. La imatge arribava al voltant de les 18.30 hores i es dirigia cap a dins del camp sant per a venerar als nostres difunts. Allí, va tindre lloc un ‘Salve’ i uns ‘Respons’, davant de centenars de ciutadans entre els quals també es trobaven les màximes autoritats municipals i eclesiàstiques. En aquest sentit, la verge també va rebre la visita especial de qui ha sigut retor durant uns anys de l’església de la Puríssima, Don Vicent Font. Este, va estar acompanyant durant tota la vesprada, al costat de Don José, qui es mostrava emocionat per l’arribada de la pelegrina.

Posteriorment, la verge va iniciar un itinerari per diversos carrers de la població. Durant el recorregut va fer parada en el Calvari, visitant l’ermita. Doncs, cal recordar que abans de la construcció de la seua parròquia, l’Ermita de la Divina Pastora i el Sentíssim Crist de la Protecció van acollir durant un temps a la Verge dels Desemparats.

Després d’aquesta parada i el ‘Salve’, la pelegrina va continuar el seu trajecte fins a arribar a l’església dels Desemparats. Allí, membres de les penyes coeteres l’esperaven, obrint-li pas amb la llum dels coets. A les portes de l’església, la verge va aprofitar per saludar a la Falla Gran Via de l’Est, l’edifici de la qual es troba davant el temple sagrat. Cal mencionar que aquesta comissió també complirà ara 50 anys, des de la seua fundació.

Abans d’entrar a la parròquia, els ‘cantaors‘ del municipi van oferir-li unes ‘Albaes‘. Seguidament, mentre es disparsava un castell de focs artificials, la imatge pelegrina va entrar a l’església on el retor San José va agrair la seua visita i els devots emocionats la rebien entre aplaudiments i cants.

És de destacar la gran participació de totes les agrupacions locals, entre elles les cinc comissions falleres (F.G.V. Est, F.G.V. Sur, La Barraca, Carraixet i L’Albereda), encapçalades per la Junta Local Fallera, les tres penyes de coets (Amics del Coet, Vol Lliure i Fogoners) i la colla de tabal i dolçaina ‘Xe que Burrà’. Durant tot el trajecte van ser els encarregats de portar la imatge. Dues dones de la Falla Gran Via de l’Est (Esther i Inés) van estar entre els portadors, mostrant la seua valentia i devoció.

D’altra banda, la Colla de Campaners de la localitat també van estar durant tota la vesprada pendents dels tocs de campanes pertinents per a anunciar la visita.

Els actes seguiran hui i demà. El programa es pot consultar ací: Actes. A continuació, adjuntem una fotogaleria:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment