Aquest divendres, 19 d’Octubre, l’Antic Ajuntament de Bétera (C/ Major, 12) acollirà una nova mostra. Es tracta d’una exposició de pintura. La inauguració de la mostra serà a les 20.00 hores. Aquesta romandrà a les instal·lacions del citat edifici fins al pròxim 2 de novembre. L’horari de visites és de 18.30 a 20.30 hores.

Amb el nom ‘amants de l’art‘, l’exposició mostra l’obra d’un grup de persones que van començar a pintar perquè els agradava i van crear obres sobre els monuments, les festes i llocs del poble de Bétera. Aquest treball està fet de manera autodidacta per Raquel, Charo, Sari, Elena, Rosa Marina, Marcel, Vicenta i paco amb la col·laboració de la pintora Fina Inglés.

Cal mencionar que Fina Inglés Capella va ser una exitosa pintora, la qual amb 21 anys d’edat (1961), aconsegueix una beca per a estudiar a l’Escola Superior de Belles arts de Sant Carles de València. Aquesta beca és mantinguda fins a 1966, any en què l’artista obté el títol de Professora de Dibuix.

Els seus inicis professionals van ser un èxit, guanyant-se una bona reputació entre l’elit dels artistes valencians malgrat la seua joventut. Durant l’any 1962 aconsegueix professionalment uns resultats increïbles tals com:

Primer premi de Pintura en el concurs d’Art Universitari de València.
Primer premi de Pintura en l’IV Certamen Juvenil d’Art i seleccionada per a participar en la fase Nacional del mateix Certamen.
Realitza la seua primera exposició individual a la Sala Mateu de València, collint un gran èxit.
En 1965 és Pensionada en “El Paular” (Segòvia) pel Ministeri d’Educació Nacional i obté la Medalla d’Or per a pensionats del Paular.

Serà en 1970, quan és becada pel Govern francés i l’Excm. Ajuntament de València per a la Casa de Velázquez de Madrid, que va ser prorrogada fins a 1972. Posteriorment, va participar en les exposicions col·lectives dels artistes de la Casa de Velázquez a Madrid i Paris en els anys 1971 i 1972.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment