Imatge cedida per A. CarrascosaDesprés que centenars de veïnes i veïns de Bétera es congregaren el passat divendres al Cementeri Municipal de la localitat per a rebre a la imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats, dissabte tornava a ser una jornada especial.

Al matí, la parròquia dels Desemparats obria les seues portes per a oferir una oració mariana i un besamans (12.00 hores). Però el moment més emocionant arribava a la vesprada, darrere de la missa. De nou, un bon nombre de ciutadans es reunien aquesta vegada a la citada parròquia per a eixir en processó. Falleres i fallers de les distintes falles de la localitat eixien vestits amb la indumentària tradicional per a recórrer diversos carrers del municipi. En aquest recorregut no van faltar les Falleres Majors de les comissions i els representants de la Junta Local Fallera. A aquests, els acompanyava molta gent devota d’esta verge.

Una vegada més, la colla de tabal i dolçaina ‘Xe que burrà‘ van ser els encarregats d’obrir la processó, mentre que la banda del Centre Artístic Municipal de

Bétera la tancaven darrere de les autoritats municipals.

El trajecte realitzar va ser l’Avinguda Constitució, carrer Calvari, carrer Estació, carrer José Gascón Sirera, carrer Colón, Calvari i de nou Avinguda Constitució fins a arribar a la Parròquia, on va haver-hi una Ofrena de flors. No obstant això, abans d’entrar a l’ofrena, el grup de dansa i rondalla de la Falla Gran Via de l’Est va oferir unes danses tradicionals alhora que cantava Nelo ‘El cego‘. A més, la Falla Gran Via de l’Est va llançar-li uns pètals de rosa des del casal, com agraïment per la seua visita.

Finalment, diumenge després de la missa dominical i una missa solemne al matí, arribava el moment per al Cant d’Albaes i retaules i l’acomiadament de la imatge a la vesprada. Aquesta última part va veure’s un poc malaurada per la pluja, havent de cobrir a la verge perquè no es banyara. Una vegada els veïns i veïnes van dir-li adéu, la pelegrina va partir cap a la Basílica.

Imatge cedida per A. Carrascosa
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment