El Dia Internacional de les Dones Rurals, té com a objectiu el reconeixement al paper decisiu de les dones en el desenvolupament, la seguretat alimentària i l’eradicació de la pobresa. Aquesta data va ser establida per Nacions Unides el desembre de 2007 i es va observar per primera vegada el 15 d’octubre de 2008.

Les dones rurals constitueixen una quarta part de la població mundial. Cultiven gran part dels nostres aliments, enforteixen les economies i generen resistència al canvi climàtic.

En el Dia Internacional de les Dones Rurals, ONU Dones insta a la comunitat internacional a treballar amb les dones i les xiquetes rurals a tot el món, i a invertir en infraestructura, serveis i protecció social sostenibles per a canviar radicalment els seus mitjans de vida, benestar i resiliència.

El 15 d’octubre, Nacions Unides commemora el Dia Internacional de les Dones Rurals, sota el lema, “Infraestructura, serveis i protecció social sostenibles per a la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i xiquetes rurals”, seguit de prop pel Dia Mundial de l’Alimentació (16 d’octubre) i el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa (17 d’octubre).

Enguany es fa una crida en favor de la millora dels serveis públics, incloses l’atenció de la salut, l’educació, les guarderies i albergs, dels quals depenen milions de dones rurals, així com de les lleis, polítiques i pressupostos orientats a millorar els seus mitjans de vida i el seu benestar. Expressem la nostra solidaritat amb les dones de les zones rurals i les seues organitzacions a tot el món en la mesura que procuren influir sobre les decisions que afecten les seues vides.

Compromís de l’àrea d’Igualtat i Agricultura de Bétera

Des de les Regidories d’Igualtat i Agricultura de l’Ajuntament de Bétera, també han volgut manifestar el seu compromís amb les dones que viuen i desenvolupen la seua activitat professional i laboral en l’àmbit rural, amb les seues necessitats i reivindicacions, perquè la igualtat de gènere també ha d’impregnar el medi rural.

Així, el departament vol fer visibles i reconegudes a les dones del medi rural en el municipi, perquè des de l’àrea es defensa la Igualtat; es treballa perquè les nostres dones en el medi rural tinguen els mateixos drets que les dones de la zona urbana, en l’accés als diferents serveis públics per a l’atenció de les seues necessitats i les de la seua família, en l’atenció contra la violència de gènere, potenciar l’emprenedoria, en la incorporació i inserció en el món laboral, mesures de conciliació de la vida laboral i personal, en el reconeixement dels mateixos drets en el marc de les explotacions agràries i ramaderes; en definitiva transformar i millorar les condicions i qualitat de vida en el medi rural.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment