El Dia Internacional de les Dones Rurals, té com a objectiu el reconeixement al paper decisiu de les dones en el desenvolupament, la seguretat alimentària i l’eradicació de la pobresa. Aquesta data va ser establida per Nacions Unides el desembre de 2007 i es va observar per primera vegada el 15 d’octubre de 2008.

Les dones rurals constitueixen una quarta part de la població mundial. Cultiven gran part dels nostres aliments, enforteixen les economies i generen resistència al canvi climàtic.

En el Dia Internacional de les Dones Rurals, ONU Dones insta a la comunitat internacional a treballar amb les dones i les xiquetes rurals a tot el món, i a invertir en infraestructura, serveis i protecció social sostenibles per a canviar radicalment els seus mitjans de vida, benestar i resiliència.

El 15 d’octubre, Nacions Unides commemora el Dia Internacional de les Dones Rurals, sota el lema, “Infraestructura, serveis i protecció social sostenibles per a la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i xiquetes rurals”, seguit de prop pel Dia Mundial de l’Alimentació (16 d’octubre) i el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa (17 d’octubre).

Enguany es fa una crida en favor de la millora dels serveis públics, incloses l’atenció de la salut, l’educació, les guarderies i albergs, dels quals depenen milions de dones rurals, així com de les lleis, polítiques i pressupostos orientats a millorar els seus mitjans de vida i el seu benestar. Expressem la nostra solidaritat amb les dones de les zones rurals i les seues organitzacions a tot el món en la mesura que procuren influir sobre les decisions que afecten les seues vides.

Compromís de l’àrea d’Igualtat i Agricultura de Bétera

Des de les Regidories d’Igualtat i Agricultura de l’Ajuntament de Bétera, també han volgut manifestar el seu compromís amb les dones que viuen i desenvolupen la seua activitat professional i laboral en l’àmbit rural, amb les seues necessitats i reivindicacions, perquè la igualtat de gènere també ha d’impregnar el medi rural.

Així, el departament vol fer visibles i reconegudes a les dones del medi rural en el municipi, perquè des de l’àrea es defensa la Igualtat; es treballa perquè les nostres dones en el medi rural tinguen els mateixos drets que les dones de la zona urbana, en l’accés als diferents serveis públics per a l’atenció de les seues necessitats i les de la seua família, en l’atenció contra la violència de gènere, potenciar l’emprenedoria, en la incorporació i inserció en el món laboral, mesures de conciliació de la vida laboral i personal, en el reconeixement dels mateixos drets en el marc de les explotacions agràries i ramaderes; en definitiva transformar i millorar les condicions i qualitat de vida en el medi rural.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment