El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha emés un avís especial davant l’arribada a la Comunitat Valenciana d’un episodi de pluges intenses a partir del pròxim dijous, que podrien acumular 100 litres per metre quadrat en dotze hores.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el dijous i divendres el litoral i interior nord de Castelló romandrà en alerta taronja per la possibilitat que es produïsquen precipitacions acumulades en dotze hores de fins a 100 litres per metre quadrat.

En el litoral i interior sud de Castelló i el litoral nord i interior sud de la província de València, el dijous i divendres romandran en alerta groga per precipitacions acumulades de 20 i 30 litres per metre quadrat en una hora i de 60 litres per metre quadrat en dotze hores.

Segons Emergències, l’episodi de pluges intenses es produeix com a conseqüència d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), que es caracteritza per la persistència i extensió de les precipitacions, arribant en alguns casos a quantitats d’acumulació importants.

Aquest episodi, segons assenyala l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, afectarà la Comunitat Valenciana des del dijous i es prolongarà en els dies successius.

Davant aquesta situació, es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària “atenció i seguiment” de tots els avisos que emeta durant els citats dies el Centre d’Emergències amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

També aconsella “extremar la precaució” en aquells municipis amb risc alt o mitjà d’inundacions, especialment en les proximitats de rius i barranc.
A la població general, Emergències aconsella que s’informen del nivell de risc en el seu municipi i si el lloc on viu o treballa està situat en una zona inundable, així com que revisen el seu habitatge i netegen les canalitzacions.

A més a més, recomana que estiguen informats de l’evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació, que retiren els vehicles de les zones que puguen inundar-se, circulen preferentment per carreteres principals i autopistes, moderant la velocitat, i mai creuen amb el cotxe trams de carretera si estan inundats.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment