El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha emés un avís especial davant l’arribada a la Comunitat Valenciana d’un episodi de pluges intenses a partir del pròxim dijous, que podrien acumular 100 litres per metre quadrat en dotze hores.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el dijous i divendres el litoral i interior nord de Castelló romandrà en alerta taronja per la possibilitat que es produïsquen precipitacions acumulades en dotze hores de fins a 100 litres per metre quadrat.

En el litoral i interior sud de Castelló i el litoral nord i interior sud de la província de València, el dijous i divendres romandran en alerta groga per precipitacions acumulades de 20 i 30 litres per metre quadrat en una hora i de 60 litres per metre quadrat en dotze hores.

Segons Emergències, l’episodi de pluges intenses es produeix com a conseqüència d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), que es caracteritza per la persistència i extensió de les precipitacions, arribant en alguns casos a quantitats d’acumulació importants.

Aquest episodi, segons assenyala l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, afectarà la Comunitat Valenciana des del dijous i es prolongarà en els dies successius.

Davant aquesta situació, es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària “atenció i seguiment” de tots els avisos que emeta durant els citats dies el Centre d’Emergències amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

També aconsella “extremar la precaució” en aquells municipis amb risc alt o mitjà d’inundacions, especialment en les proximitats de rius i barranc.
A la població general, Emergències aconsella que s’informen del nivell de risc en el seu municipi i si el lloc on viu o treballa està situat en una zona inundable, així com que revisen el seu habitatge i netegen les canalitzacions.

A més a més, recomana que estiguen informats de l’evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació, que retiren els vehicles de les zones que puguen inundar-se, circulen preferentment per carreteres principals i autopistes, moderant la velocitat, i mai creuen amb el cotxe trams de carretera si estan inundats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment