El 30 d’abril de 2016 naixia la primera edició de la ‘Mostreta‘ de l’Associació Cultural de l’Aljama de Bétera. Coneguda oficialment com la Mostra Juvenil Cultural Popular i Tradicional, aquesta va nàixer amb la voluntat de valorar el treball que fan els nostres joves i els xiquets i xiquetes. Així, el pròxim dissabte 20 d’octubre tindrà lloc el tercer certamen.

L’Auditori de la Casa de Cultura obrirà les seues portes al voltant de les 19.00 hores.

Per segona vegada, la mostra comptarà amb els amics de l’Esbart Català de Dansaires de Barcelona. En aquesta ocasió seran els més menuts de l´Esbart Català i de l´associació cultural l’Aljama els protagonistes.

L’Esbart Català de Dansaires és una entitat barcelonina nascuda a 1908 a Ciutat Vella, dedicada a la investigació, compilació, conservació i divulgació de la dansa i els costums tradicionals en tots els seus vessants amb el màxim rigor històric i etnocientífic i en totes les activitats annexes, com són publicacions, cursets, conferències, mostres de dansa, festivals, organització o coordinació d’actes públics, etc. i, en general, tot allò que estiga relacionat amb la seua cultura i que la seua actuació no tinga caràcter competitiu.

Per la seua banda, l’Associació Cultural l´Aljama de Bétera, naix l’any 2004, gràcies a la motivació d’un grup de persones, amb iniciatives i molta il·lusió per treballar en l’apassionant món de la Cultura Popular i Tradicional Valenciana. Som una entitat cultural que te per finalitats l’estudi, documentació, ensenyament, difusió i foment dels elements que formen part de la cultura popular i tradicional valenciana, especialment el ball, la música i les cançons, els instruments i la indumentària.

Per tant, l’Aljama va nàixer amb el ferm propòsit de recuperar i donar a conéixer els nostres balls, cançons i músiques. Amb molta voluntat i esforç han aconseguit recuperar, crear i mantindre algunes de les manifestacions més importants, originals i característiques de la comarca del Camp de Túria, com són el Ball dels Oficis de Llíria, les Danses de Bétera i un ampli repertori de cançons i melodies publicades en els seus treballs discogràfics “La memòria dels sentiments”, “la Música Popular i la festa d’un poble, Bétera” i en“Mixtures”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment