(EFE) El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha preparat un dispositiu especial per a rescats i salvaments davant les previsions de gota freda. Així, aquest dijous hi haurà un reforç de vint-i-un bombers i revisió de tot el material i equipament específics.

Segons ha informat el Consorci, el personal del seu Centre de Comunicacions comptarà, durant vint-i-quatre hores a partir del dijous, amb dos operadors de fora de guàrdia per a millorar l’atenció telefònica i gestió de les emergències, així com per a assegurar la mobilització del vehicle del lloc de comandament avançat (PMA).

L’estructura de comandament també es reforçarà amb un cap de parc localitzable per cada zona i un oficial en la central en guàrdia localitzada, amb un temps de resposta inferior a una hora, en cas d’emergència.

Els comandaments i tot el personal de guàrdia han procedit hui a la posada a punt i revisió de tot el material i equipament específic per a rescats i salvaments.

Entre les recomanacions del Consorci de Bombers de València, es troba netejar els baixants i canalitzacions dels habitatges i retirar de l’exterior els objectes que puguen ser arrossegats per l’aigua.

Una vegada iniciada l’emergència, retirar els vehicles de les zones que puguen inundar-se i allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs, a més de no romandre en els ponts i no creuar-los si hi ha dubtes sobre la seua resistència.

El Consorci recomana que només s’use el vehicle si és absolutament imprescindible, i en aquest cas, circular per carreteres principals i autopistes, moderant la velocitat, i no estacionar en llits secs ni en la vorera de rius per a evitar ser sorprés per una crescuda d’aigua de sobte o riuada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment