Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha adjudicat les actuacions de manteniment i renovació dels aparells de vies dels trams de superfície de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia, amb un import de 838.511,85 euros, IVA inclòs. El període d’execució dels treballs contractats és d’un any.

Amb aquestes intervencions, previstes dins de les accions de manteniment i conservació de FGV es comprova l’estat dels aparells de via (desviaments, fuites, travessies, aparells de dilatació, etcètera) i dels passos a nivell, per als vianants i entre andanes, i s’inicia així la renovació dels equips que ho precisen.

L’objectiu dels treballs és aconseguir una adequada explotació d’aquests equipaments de via per a millorar el servei que s’ofereix a l’usuari, garantint unes majors condicions de qualitat, fiabilitat i seguretat.

Juntament amb les accions programades per FGV, com a part d’aquest contracte també es contemplen intervencions per urgència o accident; inclemències metereológicas; o necessitats del servei.

Els treballs s’han dividit en tres grups, el primer afecta a la Línia 3, des d’Alboraia fins a Rafelbunyol; el segon correspon al tram en superfície de la Línia 1 des d’Empalme fins a Bétera i el tram de la Línia 2 des d’Empalme fins a Llíria; i finalment, el tram en superfície de la Línia 1 des de València Sud fins a Vilanova de Castelló.

Treballs de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell

A més a més, FGV ha adjudicat la redacció del projecte i corresponents estudis de les actuacions de millora d’accessibilitat i seguretat dels passos a nivell per als vianants i passos entre andanes.

Les 44 actuacions previstes són resultat de l’estudi que ha realitzat FGV per a determinar l’estat en el qual es troben els diferents punts de pas de la xarxa de Metrovalencia. En concret, s’han analitzat 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell per als vianants i passos entre andanes, distribuïts en 33 municipis.

L’assistència tècnica per a la redacció d’aquest projecte i estudis s’ha adjudicat 139.041,81 euros, IVA inclòs. Amb les solucions tècniques que resultaran una vegada executat, FGV estarà en condicions de continuar les actuacions que ja ha començat a planificar o executar en els passos de les estacions de Paiporta, Alberic, Benaguasil, Seminari-*CEU i La Canyada.

Aquesta iniciativa forma part de les propostes que desenvolupa en aquesta legislatura la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat en les quals es presta el servei, i ajudar a reduir el risc d’accidents en aquests punts de pas.

Dels 141 passos analitzats, l’estudi ha determinat la necessitat d’escometre millores en 44 punts de pas de la xarxa de Metrovalencia: 2 interseccions tenen una classificació de “molt alta prioritat”; 9 “prioritat alta”; 21 “prioritat mitjana”; i 12 “baixa”.

Per línies, 79 de les 141 interseccions de la xarxa pertanyen a la Línia 1 (Bétera-Vilanova de Castelló); 36 a la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda); 22 a la Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) i 4 a la Línia 9 “Alboraia Palmaret-Riba-roja de Túria).

FGV adjudica els treballs de manteniment i renovació dels aparells de via dels trams en superfície de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia
FGV adjudica el projecte dels treballs de millora de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell per als vianants i entre andanes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment