La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha posat en marxa unes noves unitats de prevenció especialitzades en la realització de treballs relacionats amb la gestió de la biomassa agroforestal.

En concret, la funció de les noves unitats consistirà en la trituració de les restes de podes agrícoles amb la finalitat d’eliminar l’ús del foc als parcs naturals. Segons el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada, “oferir aquest servei de trituració de podes agrícoles en espais protegits suposa un pas important per a evitar les conductes que generen risc d’incendis en les zones de més valor”.

A més, es realitzaran treballs silvícoles per a adequar les zones de seguretat enfront d’incendis entorn dels observatoris forestals, amb la finalitat de garantir la seguretat de la persona que vigila, així com al voltant dels depòsits d’aigua de prevenció d’incendis conforme a la norma tècnica sobre mitjans aeris i zones de seguretat.

D’altra banda, s’ofereix continuïtat laboral al personal eventual que realitza el seu treball com a part del servei de vigilància preventiva enfront del risc d’incendis forestals. “Amb aquest programa de treball en el període d’hivern les persones que treballen en els observatoris de reforç estival tenen l’oportunitat de continuar treballant en aquestes noves tasques” ha destacat el secretari autonòmic.

Les unitats són de dos tipus, d’una banda les que presten servei en diferents zones agrícoles als parcs naturals, una per província, que estan constituïdes per dues persones, un vehicle amb biotrituradora.

A la província de València es treballarà als parcs naturals de la Serra Calderona i Túria.

La selecció de les zones de treball en cada parc natural i l’època es realitza de manera coordinada entre el servei de prevenció d’incendis forestals i el d’espais naturals de la conselleria. El servei que es prestarà de trituració de restes es coordinarà a través de la direcció del parc, que facilitarà la interlocució entre els agricultors i el servei de prevenció d’incendis.

D’altra banda, les unitats que realitzaran labors d’adequació d’observatoris forestals i depòsits estaran compostes per un capatàs i tres operaris, i eixiran des de diferents punts de les tres províncies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment