Hui divendres, 19 d’octubre, estava previst el tret d’eixida del cicle de conferències d’ASSTEC (Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera) amb la xarrada “Parlant amb extraterrestres“. A càrrec del Dr. Fernando Ballesters al Saló de Plens del Castell de Bétera. Aquesta s’ajorna finalment fins el 9 de novembre, a casua de la pluja. L’acte tindrà lloc a les 19.15 hores.

És possible la comunicació amb altres formes de vida fora del nostre planeta? Amb qui, amb què i com podríem establir aquesta comunicació? En aquesta xarrada Fernando abordarà el problema de la comunicació amb intel·ligències extraterrestres si alguna vegada les trobem, la qual cosa es coneix en el món científic com CETI (Communication with Extra Terrestral Intelligence). Tractarà així el problema del llenguatge de la comunicació, realitzant un estudi comparatiu amb els sistemes de comunicació de la vida animal en el nostre planeta, s’estudiarà els intents de comunicació CETI realitzats fins al moment i finalment es plantejarà si és possible descobrir i entendre un llenguatge extraterrestre.

Fernando J. Ballesters Roselló és doctor en Ciències Físiques i cap d’instrumentació de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. El seu camp d’investigació és l’astrobiologia. Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General de 2006 amb Gramàtiques Extraterrestres i Prisma de Bronze 2016 per Fractals i caos. L’aventura de la complexitat, ha publicat més d’una desena de llibres, entre ells: Les dones de la Lluna (Next Door/Jot Down), ET Talk (EdSpringer), Astrobiologia, un pont entre el Big Bang i la vida (EdAkal) o 10.000 anys mirant estreles (Ed. Aliança Editorial). Va ser coautor del programa de ciència de RNE Els Sons de la Ciència, emés entre 2005 i 2008, i publica regularment en premsa especialitzada en divulgació, com la revista Mètode.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment