Aquest mes de octubre continua la campanya que al gener va iniciar la Mancomunitat Camp de Túria sotaamb el nom ‘12 lemes‘. Impulsada per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) i en el marc del Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius, s’ha decidit dedicar aquests 31 dies a previndre el joc onlineEl lema triat per al desenvolupament d’aquesta campanya és “Aposta per la vida, aposta pel teu futur”.

Els estudis realitzats des del departament de la Psicologia de la Universitat de València, que compta amb la Unitat de Joc i Addiccions, posen en evidència xifres de joc en línia alarmants, sobretot entre els joves, un col·lectiu en el qual el problema de l’addicció s’està incrementant de forma notable.

Un estudi realitzat per la Universitat de València dirigit per Mariano Chóliz i Miguel Mazón en 2017 es van enquestar a més de 5.000 joves de 15 i 19 anys en 82 instituts i centres de formació de la Comunitat Valenciana. L’estudi va llançar que “entre els menors d’edat, més de la meitat, un 54% admet haver gastat diners en jocs d’atzar a pesar que la llei prohibeix apostar als menors de 18 anys. Si extrapolem els resultats de l’enquesta a la població valenciana en aquesta franja d’edat, significa que quasi 80.000 joves podrien estar ja confiant els seus escassos estalvis a l’atzar”, asseguren en aquest article.

Els investigadors expliquen que una de les raons principals de l’increment de l’addicció dels joves al joc online és una conseqüència directa del cada vegada més primerenc contacte dels joves al món digital. Segons la investigació universitària, “la immensa majoria dels qui juguen per davall dels 18 anys ho fan amb apostes esportives des d’ordinadors, mòbils, tauletes tàctils o en màquines dels bars i salons”.

Igualment, la investigació va posar de manifest que prop d’un 2% dels menors enquestats presentaven indicadors de joc patològic. Segons l’article d’aquest periòdic valencià, si aquestes dades s’extrapolen a la població de la Comunitat Valenciana, “suposa una xifra estimada de més de 2.700 xiques i xics en perill d’addicció abans de la majoria d’edat. Ja entre els 18 i els 19 anys, el percentatge de joc a nivells malaltissos s’eleva al 5%, és a dir, més de 93.000 joves amb el risc de caure en l’espiral de les apostes sense control”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment