L’alerta taronja del passat divendres 19 d’octubre va obligar a ajornar molts actes previstos a Bétera, entre ells la inauguració del cicle de conferències de l’Associació de Tecnologia i Ciència de la localitat ASSTEC. La primera xarrada prevista era “Hablando con extraterrestres” de Fernando Ballesteros. Aquesta s’ha ajornat finalment per al pròxim 9 de Novembre, a les 19.15 hores. El Saló de Plens del Castell serà el lloc on tindrà lloc la ponència.

La resta d’actes continuen en la data prevista inicialment. Així, el 16 de Novembre hi haurà un acte doble en el mateix saló de Plens del Castell.

D’una banda, a les 19,15 hores (l’hora habitual d’aquestes xarrades) el metge i divulgador científic Ignacio Crespo realitzarà una xarrada de divulgació científica titulada amb el títol “Hablando claro: el cáncer“. Però, just abans, a les 18.00 hores es tindrà l’oportunitat de participar en un estudi en col·laboració amb la Facultat d’Infermeria de la Universitat de València. Es tracta d’un estudi participatiu dirigit a dones entre 25 i 65 anys a càrrec de la investigadora i comare Jessica Borrull.

La investigació té per objectiu conéixer quin és el nivell de coneixement, actituds i pràctiques sobre la prevenció de càncer de coll uterí en dones amb edats compreses entre 25 i 65 anys.
En aquest sentit, ASSTEC demna la col·laboració dels interessats per a:

  • Omplir una enquesta relacionada amb el tema, el 16 de Novembre a les 18.00 hores.
  • Assistir a una xarrada grupal impartida per la investigadora principal sobre els temes preguntats en l’enquesta, el mateix dia 16 de Novembre.
  • Omplir novament l’enquesta, a través d’una telefonada, sis mesos després.
  • Encara que l’estudi està dirigit a dones entre 25 i 65 anys, l’esdeveniment està obert i és d’interés per a dones i hòmens de qualsevol edat.

Des de l’associació es recomana que les dones que vagen a participar en l’estudi s’inscriguen prèviament per mitjà del següent formulari de google: FormulariNo obstant, si es prefereix, es pot enviar el nom i telèfon de l’interessat al correu electrònic associaciocientificabetera\@gmail.com.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment