El pròxim dissabte, 27 d’octubre, l’Ateneu de Bétera tindrà doble activitat. Al voltant de les 19.30 hores, Núria Moreno de la campanya ‘Stop Malària’ estarà a11916103_932086736856403_774924101363741095_n les instal·lacions de l’entitat (plaça del Mercat, 5) oferint una tertúlia informativa sobre aquesta acció. Cal recordar que no és la primera vegada que l’Ateneu acull una activitat relacionada amb aquesta campanya.

Àfrica, Stop malària, va sorgir durant l’estiu del 2008 davant el desig d’aprofitar unes vacances a l’Àfrica, per part d’un grup, per ajudar d’alguna manera al seu desenvolupament. Els seus fundadors, Noemí Fuster (natural del nostre municipi) i Iago Vázquez, després d’intentar sense èxit col·laborar amb algun projecte, van decidir crear un de nou: combatrien una malaltia que ha castigat a l’ésser humà des dels seus orígens amb eines provadament eficaços.

Van començar així a organitzar diferents activitats de difusió i a establir-contactes amb diferents persones i associacions. La filosofia de l’associació va ser clara des del principi: els fons recaptats s’invertirien únicament en mosquiteres. De la mà d’Ebrima i altres membres de la Global Unification Gàmbia es va dur a terme la prova pilot repartint 50 mosquiteres en el poblat de Mandinarin (Gàmbia) envoltats d’una gran expectació mediàtica. D’aquesta manera van demostrar la viabilitat del projecte sempre que comptaren amb el suport de la comunitat local.

Aquesta entitat també realitza altres activitats complementàries com ara, activitats educatives relacionades amb la malària per a centres d’educació secundària i intercanvi de dibuixos i cartes entre xiquets espanyols i xiquets africans.

En finalitzar la tertúlia informativa, tindrà lloc un sopar de ‘pa i porta’ que està previst a les 21.00 hores. Seguidament, a les 22.00 hores tindrà lloc el concert ‘La composició també és cosa de dones’. Es tracta d’una actuació musical teatralitzada per a visibilitzar a les dones compositores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment