Després de la seua primera experiència en 2014, la Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN de Bétera torna a preparar-se per a liderar la força conjunta de l’OTAN en 2020. Encara que el seu cicle de preparació es va iniciar al juny d’enguany, durant els dies 23 i 24 d’octubre ha tingut lloc el primer esdeveniment d’alta visibilitat que marcarà un abans i un després en l’ensinistrament del seu personal.  Aquesta força està composta per unitats de Terra, Mar, Aire, Operacions Especials i una Prefectura Logística preparades per a dirigir un contingent d’uns 15.000 efectius.

En les seues instal·lacions de Bétera s’ha desenvolupat el Seminari “Joint Headquarters Land Heavy”, terminologia OTAN per a referir-se a una Caserna General Conjunta el component de la qual de major envergadura és el terrestre. El Seminari ha reunit experts nacionals i aliats dels exèrcits i l’armada. S’han rebut ponents de les Casernes Generals “bessons” de Grècia o Germà-Holandés, i els Estats Units ha enviat analistes del seu Centre de Lliçons Apreses de l’Exèrcit de Terra (CALL en la seua terminologia anglosaxona) i s’ha connectat per videoconferència amb la Caserna General del Comandament Aliat de les Forces de l’OTAN a Europa (SHAPE en la seua terminologia saxona).

Durant aquest dijous, 25 d’octubre, i a causa del protagonisme creixent que juguen les operacions militars en terreny urbà, experts procedents del Pentágono, de l’Exèrcit de Terra Turc i de l’Exèrcit de Terra Ucraïnés compartiran amb els militars de Bétera l’experiència d’unitats de les seues forces armades en operacions desenvolupades en aquest ambient.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment