Aquest divendres, 26 d’octubre, tindrà lloc el Dia del Camí Escolar Municipal. Es tracta ja d’una cita anual.

Enguany hi haurà una cercavila en la qual l’alumnat, amb acompanyament musical, recorrerà una part de l’itinerari del Camí a l’Escola. En aquest esdeveniment també col·labora l’Associació de Comerciants de Bétera. Adjuntem el programa de totes les activitats que es desenvoluparan, així com l’itinerari que es portarà a terme.

Enguany, a més, també es realitzarà el programa “Anar caminant al Cole” dins del Camí a l’Escola de Bétera. En breu sabrem el calendari dels dies assenyalats a tal efecte per al curs escolar 2018/19.

Des de fa un temps, la Regidoria municipal d’Educació i els Centres Escolars conviden a tots els escolars i a les seues famílies a utilitzar el Camí a l’Escola per anar i tornar dels centres educatius, mitjançant un itinerari marcat.

Aquesta iniciativa municipal té els següents objectius prioritaris:
– Afavorir progressivament, l’autonomia dels xiquets i les xiquetes en l’ús de l’espai públic per a traslladar-se quotidianament a l’escola, recuperant els costums de les ciutats mediterrànies de presència infantil als carrers.
– Afavorir progressivament l’organització de l’espai urbà per afavorir els desplaçaments dels escolars per les vies públiques d’accés als centres escolars locals.
– Afavorir la introducció progressiva d’hàbits de vida saludable mitjançant l’ús de l’espai públic per anar caminant a l’escola, evitant, quan estiga possible, transport que afavoreix el sedentarisme i la contaminació ambiental.
– Afavorir el reconeixement de l’espai públic com a propi, aprenent a fer-lo servir de manera gratificant i socialitzada.

En aquest programa també col·labora l’Associació de Comerciants de la localitat. Per a tal efecte, es va dissenyar un protocol d’actuació perquè els botiguers de la ciutat puguen avisar mestres i Policia Local si veuen al carrer alguna incidència per part dels escolars quan van o tornen del col·legi. D’aquesta manera, davant de qualsevol problema, els xiquets poden acudir als comerciants del municipi que sabran com actuar per posar-se en contacte amb els pares i els docents.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment