El Centre Artístic Musical de Bétera oferirà un concert coral aquest diumenge, 28 d’octubre. L’actuació començarà al voltant de les 19.00 hores, a l’auditori de la Casa de la Cultura de la localitat.

Cal mencionar que aquesta entitat, la qual compleix 50 anys, realitza un exhaustiu treball diari d’ensenyament i difusió musical. A més a més, porta per tot arreu amb èxit el nom de Bétera, amb intercanvis i concerts a altres parts del Món.

L’escola del Centre Artístic Musical de Bétera, s’inicia en 1969, paral·lelament a la reconstrucció de la banda amb músics i instruments de les dues antigues societats musicals que havien a Bétera, abans de la guerra civil espanyola.

És el seu primer director Blay Salas -pianista-. S’imparteixen les classes al Castell i després a la casa del carrer San Miguel. En 1970 es fa càrrec de la banda i l’escola Manuel Campos Vivó -trompa solista de la Banda Municipal de València-.

El nombre de xiquets/as va augmentant, i col·laboren com a professors els músics: José Dasí Aloy (saxo) i Ismael Palacios Ballesteros (fliscorno).

Se sol·licita la docència de Mª Teresa Pià Carretero -filla de Bétera- pianista i professora del Conservatori de Música de València. Es contracta a Rodolfo Campos Vivó perquè impartira les classes d’instrument de vent fusta. Les de vent metall les impartirà el director Manuel Campos Vivó. Aquesta dualitat de professors d’instruments és molt comú en aquestes dècades, en les quals no es podia contractar tants professors com diversitat d’instruments es tocaven.

Els alumnes es preparaven a l’escola per a examinar-se amb la modalitat de “LLIURE” en el Conservatori amb la Llei del Pla 66.

Prompte col·laboren com a professors els primers estudiants de Conservatori: Vicente Aloy Bes, Josepa Campos Aparisi i Jorge Peris Pérez.

En aquest període es donen les classes en C/ Còlon i C/ Estació (antiga caserna de la Guàrdia Civil) -actual “Palauet” -. En 1979 va canviar el director de la banda i es fa càrrec Josep Alamà Gil, qui dóna un estímul important a l’escola, donant-li una estructura molt ben definida. Posteriorment s’amplien els professors d’instrument per a cada especialitat i s’inicia l’estudi de la corda.

Continuen amb la direcció de l’escola, coincidint amb una època de molta activitat i amb independència de la direcció de la Banda, des d’aquest moment prenen aquest càrrec Josepa Campos Aparisi, Rosario Asensi Ramón, Julio Asensi Izquierdo, Juan Vicente Gil Fuentes (des del curs 2008/2009 fins al curs 2010/2011), Ernest Aparisi Moreno (curs 2011/2012) i Luis Martínez Martínez (des del curs 2012/2013 fins al curs 2014/2015).

En l’actualitat Víctor Gámez Zaragozá és l’encarregat de portar la direcció de l’escola, vetlant per un ensenyament al mateix temps reglat i amb un caràcter motivador i social.

Hui dia, l’escola compta amb 28 professors/as de totes les especialitats que formen part de les agrupacions i 290 alumnes de les diferents etapes formatives, infantil, elementals i professionals, així com l’ensenyament amateur per a membres de les agrupacions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment