Aquest passat dissabte, 27 d’octubre, Bétera acollia un dels moments més esperats per a les Falles de la localitat. Així, arribava l’hora de l’Exaltació de les Falleres Majors de 2019 de la localitat.

El primer lloc, al Saló de Plens del Castell es congregava un bon nombre de familiars i fallers per a presenciar la signa en el Llibre d’Honor de la localitat d’Omayra Calvo i Carla Gelde com a màximes representants de les festes falleres. Els regidors del govern municipal les rebien, acompanyades de la seua respectiva cort d’honor.

Posteriorment, tot i que estava prevista una recepció fallera a Casa Nebot, la pluja va provocar que aquesta part de l’acte es realitzarà a l’entrada principal de la Casa de la Cultura del municipi. Allí les Falleres Majors de Bétera van rebre a les Falleres Majors i Presidents de les cinc comissions de la població i a les Juntes Locals d’altres localitats (Alfafar, Sedaví, Pobla de Vallbona, Aldaia…).

Seguidament, els allí presents van dirigir-se a la planta primera de les instal·lacions per a entrar a l’auditori i procedir a la pròpia exhaltació. Yelko Rodríguez va ser l’encarregat de presentar l’acte i en la seua primera intervenció va recordar que es compleixen 10 anys des de la fundació de la Junta Local Fallera de Bétera, un organisme del qual va reivindicar l’esforç i treball no remunerat que realitzen els seus membres sempre al servei de la festa fallera.

Carla López, Ana Sáez, Andrea Martínez, Valeria Ramírez, Ambar Edo i Mª José Granell van rebre la banda i insígnia que les distingirà durant els pròxims mesos com Corts d’Honor de les Falleres Majors del municipi.

Després, arribava l’exhaltació de Carla Gelde, Fallera Major Infantil de Bétera 2019, i d’Omayra Calvo, Fallera Major de Bétera 2019, que van rebre les seues bandes i els seus centres florals, obsequi de cada comissió.

En els seus discursos les dues van destacar la gran responsabilitat que comporta ser les màximes representants de les falles del municipi i van assegurar sentir-se emocionades, il·lusionades i amb el suport tant per les seues corts d’honor com per les seues respectives famílies.

Durant l’acte va estar com a mantenidor Ángel josé Sánchez Palop.

Per celebrar el 10é aniversari de la creació de la Junta Local Fallera, van pujar a l’escenari les 6 xiquetes i 6 dones que han sigut Falleres Majors de Bétera. També van rebre un reconeixement especial David Aloy, president i fundador de la Junta Local, i el seu successor, José Mª Asensi, actual president.

D’altra banda, l’alcaldessa de la localitat, Cristina Alemany va destacar durant la seua intervenció que serà el primer any que les dues tinguen les seues respectives Corts d’Honor.

En breu, oferirem una fotogaleria d’imatges de tot el transcurs de la jornada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment