Divendres passat, 26 d’octubre, Bétera acollia la inauguració d’una ‘Little free library‘ i la presentació del llibre ‘Cuentos de Filipinas‘ del projecte ‘Talis‘ i la Universitat de València.

Aquesta espècie de xicoteta biblioteca es troba ubicada al centre educatiu especialitzat amb idiomes Hi5 Education Centres (C/ Sants de la Pedra, 3-B), ja que la Universitat de València li ha fet aquesta donació al centre de manera directa. D’aquesta manera, l’acadèmia ha sigut elegida com a seu de l’anomenat ‘Little Free Library’ que pretén instal·lar-se a les instal·lacions per al benefici de tots els veïns i veïnes de la localitat.

L’acte inaugural va comptar amb la presència de figures representatives de l’art i la cultura de diversos llocs, entitats i agrupacions locals com l’escriptora Cristina Tamarit, l’escultor Benja Carreres, l’Associació de Comerciants, Caixa Bank, l’editorial de Cambridge, la Universitat de València, la Facultat de Magisteri, així com representants institucionals, entre d’altres. Quasi tots els allí presents van realitzar la seua particular donació. En aquest sentit, Benja Carreres ha donat dos de les seues escultures, les quals es troben a les instal·lacions d’aquest centre.

Little FreeLibrary‘ és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu inspirar l’amor per la lectura, crear una comunitat i estimular la creativitat en fomentar l’intercanvi de llibres entre la població de tot el món. Més de 60,000 llibreries públiques estan registrades en l’organització i són qualificades de ‘Little Free Libraries‘. A través d’aquestes, s’intercanvien llibres amb l’objectiu d’augmentar l’accés a exemplars per a lectors de totes les edats i orígens.

Igual que altres llibreries públiques, qualsevol que passe pot agafar un llibre per a llegir-lo o deixar-lo perquè un altre el trobe. L’organització es basa en voluntaris, coneguts com a administradors, per a construir, instal·lar i mantindre caixes d’intercanvi de llibres. Ara, Bétera podrà gaudir d’aquest servei gràcies a Hi5 Education Centres. I és que el ‘Little Free Library‘ va contactar amb la Universitat de València, la qual va parlar amb el gerent d’aquest Centre Educatiu d’Idiomes per a fer-li la donació d’aquesta prestació i així, ficar-la a disposició de la gent. A través de www.littlefreelibrary.org, es pot conéixer els punts geogràfics on es troben aquestes biblioteques.

D’altra banda, la Biblioteca de València compta amb un projecte que porta per nom ‘Talis‘, el qual va ser presentat per dues professores de filologia ànglesa a l’Universitat de València. Aquesta iniciativa  té com a finalitat l’aprenentatge mitjançant la literatura. Amb ‘Talis‘ també es porta a terme una iniciativa a Filipines, el qual s’ha realitzat amb les ‘Little Free Library‘ que hi havien donades per aquesta zona.

Talis‘ pretén promoure l’educació per a la pau, el desenvolupament a través de l’art i la cultura, la solidaritat i el voluntariat entre la Comunitat Universitària i altres agents de la Societat Civil.

Després de l’acte de presentaicó es va procedir a la inauguració oficial d’aquesta xicoteta biblioteca i els gerents de Hi5 Centres van convidar als allí presents a entrar i conéixer de primera mà les seues noves instal·lacions, inaugurades fa uns pocs mesos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment