El Col·legi Mas Camarena s’ha unit a l’acció conjunta de més de 800 col·legis de tota Espanya que corren en la IV edició de la Volta al Col·le de la Fundació Unoentrecienmil. La finalitat és recaptar fons i impulsar la investigació de la leucèmia infantil amb una nova Beca d’Investigació de la fundació.

Han participat des de 5 anys d’Infantil fins a 6é de Primària sent més de 1. 200 alumnes juntament amb tot el professorat i direcció que s’han sumat a aquest moviment solidari. Aportant tots un simbòlic euro per al seu dorsal solidari i així poder córrer per una bona causa.

L’objectiu és conscienciar als més xicotets sobre la problemàtica d’aquesta malaltia i fer-los arribar el missatge “Amb xicotetes ajudes es poden aconseguir grans coses” així ho ha afirmat al directora del centre, Maite Marín.

La jornada s’ha viscut intensament pels alumnes d’Infantil i Primària. Tots han posat molta il·lusió i ganes lluint un dorsal que saben que ajudarà molts xiquets que afronten aquesta greu malaltia.

A més tots els participants s’han fet la seua foto grupal en acabar la carrera i se’ls ha entregat un diploma d’agraïment de la Fundació Unoentrecienmil.

La carrera solidària és el major moviment de col·legis units a favor de la investigació de la leucèmia infantil i ha sigut un èxit rotund en les tres primeres edicions, comptant amb la participació de més de 250 centres  i superant els 250.000 corredors entre alumnes i professors.

Cada any es diagnostiquen a Espanya 300 nous casos de leucèmia en edat pediàtrica i desgraciadament un 20% no el supera. “La investigació és l’únic camí per a canviar aqueixes xifres i arribar al 100% de curació”, explica Jose *Carnero, president i fundador de *Unoentrecienmil.

Aquesta iniciativa integra valors com a conscienciació, compromís, esforç, solidaritat, companyonia, lluita, sacrifici, superació i esperit d’equip en una jornada esportiva amb un marcat sentit de reivindicació: es necessiten més mitjans per a la investigació de la leucèmia infantil ja que el càncer pediàtric és la primera causa de mort per malaltia fins als 14 anys.

Unoentrecienmil

La Fundació Unoentrecienmil naix en 2012 amb l’objectiu d’impulsar projectes d’investigació de leucèmia infantil, malaltia que diagnostiquen cada any a Espanya a 300 nous xiquets i que llança una terrible estadística: 2 de cada 10 xiquets diagnosticats no ho supera. Des de llavors ha destinat ja més de 600.000€ en investigació: Són ja set beques –cinc anuals-, actualment hi ha un investigador espanyol a Seattle aprenent les tècniques més capdavanteres per a aplicar-les a Espanya després d’un any d’estada gràcies a la Beca de Destinació, s’ha obert una línia d’investigació sobre els beneficis de la pràctica de l’esport en la cura del càncer infantil i la hipòtesi de la II Beca d’Investigació del Dr. Antonio Pérez Martínez es converteix ara en una realitat en forma d’assaig clínic esperançador.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment