El pròxim dilluns, 5 de novembre, es farà un pas endavant en la restauració del patrimoni campaner del poble de Bétera. En aquest sentit, cal recordar que la Colla de Campaners de la localitat porta a terme una tasca de recuperació de les tradicions que l’envolten, des de fa uns anys.

Així, el dia 5 d’aquest mes es baixarà la campana Divina Pastora, la qual se situa a la nostra benvolguda ermita, per a fer-li una restauració completa de les mans de l’empresa Electrorecamp S.L. de la localitat d’Ontinyent. Es tracta d’una acció que es fa possible gràcies a les aportacions de tota la feligresia del poble.

Aquesta restauració consistirà a baixar la campana de la seua espadanya, lloc d’on no s’ha mogut des de la seua instal·lació en l’any 1871. La campana, amb un pes aproximat de 50 kg, serà sotmesa a un tractament de neteja amb arena a pressió per tornar-li el daurat original del bronze. A més a més, realitzaran una reducció de la seua truja de fusta imitant el model tradicional del nostre poble, incorporant un nou batall, acord a les seues característiques.

Dins d’aquests deu anys, la tasca de recuperació que la colla ha dut a terme, no es limita a la instauració dels tocs originals, sinó que també s’ha ampliat el conjunt de campanes del campanar de la Puríssima Concepció amb la incorporació del Campanil o Ximbolet l’any 2009, recuperació de l’activitat de les campanes de la Casa Castell, així com les noves campanes i carilló de la parròquia dels Desemparats.

La Colla de Campaners de Bétera vol agrair el paper fonamental dels sacerdots de la localitat en aquestes tasques, igual que el suport que els han donat davant aquelles propostes que des de l’associació s’han fet per a millorar el nostre patrimoni. També donen les gràcies als distints grups polítics que han governat durant aquests deu anys i els han donat l’oportunitat de fer que les campanes del Castell tornen a sonar després de més de trenta anys en silenci. Per últim, però no menys important, agraeixen a tot el poble de Bétera que els recolza en totes aquelles activitats que realitzen, i sense els quals res d’açò seria possible.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment