Al voltant de les 11.30 hores d’aquest dilluns, Bétera feia un pas endavant en la restauració del patrimoni campaner del poble. En aquest sentit, l’empresa Electrorecamp S.L. portava a terme la baixada de la campana Divina Pastora, la qual se situa l’ermita del Calvari, per a fer-li una restauració completa.

Es tracta d’una acció que es fa possible gràcies a les aportacions de tota la feligresia del poble i que s’emmarca dins la tasca de recuperació de les tradicions que, des de fa uns anys, realitza la Colla de Campaners del municipi.

En un primer moment, la campana ha sigut baixada de la seua espadanya, lloc d’on no s’ha mogut des de la seua instal·lació en l’any 1871. L’únic que s’havia baixat havia sigut el contrapés d’aquesta per canviar-lo en l’any 2003 i mecanitzar-la, instal·lant un contrapés nou. Aprofitant la pròxima restauració, s’intentarà traure-li al contrapés nou la mateixa forma que tenia el vell.

Aquesta campana, la qual es troba pru ben conservada, és la segona més vella amb la que compta Bétera. Amb un pes aproximat de 50 kg, serà sotmesa a un tractament de neteja amb arena a pressió per tornar-li el daurat original del bronze. A més a més, realitzaran una reducció de la seua truja de fusta imitant el model tradicional del nostre poble, incorporant un nou batall, acord a les seues característiques. Doncs, tal com expliquen els seus futurs restauradors, la seua truja té unes dimensions un poc més grans de les que originalment tenen les campanes d’aquest tipus.

Segons indica l’empresa restauradora, natural d’Ontinyent, aquest procés de restauració pot estar finalitzat en aproximadament un mes. La idea és primer deixar-la exposada un temps prudent en una església perquè la gent la puga veure i conéixer de ben a prop el seu valor patrimonial, ja que es tracta d’una verdadera joia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment