El pròxim divendres, 9 de Novembre s’inaugurarà el cicle de conferències de l’Associació de Tecnologia i Ciència (ASSTEC) amb la xarrada “Hablando con extraterrestres” a càrrec del Dr. Fernando Ballesteros. Serà a les 19.15 hores en el Saló del Plens del Castell de Bétera. Es tracta de la ponència que es va haver d’ajornar fa unes setmanes per l’alerta taronja meteorològica.

És possible la comunicació amb altres formes de vida fora del nostre planeta? Amb qui, amb què i com podríem establir esta comunicació? En aquesta jornada, Fernando abordarà el problema de la comunicació amb intel·ligències extraterrestres si alguna vegada les trobem, la qual cosa es coneix en el món científic com CETI (Communication with Extra Terrestral Intelligence). S’abordarà així el problema del llenguatge de la comunicació, realitzant un estudi comparatiu amb els sistemes de comunicació de la vida animal en el nostre planeta, s’estudiarà els intents de comunicació CETI realitzats fins al moment i finalment ens plantejarà si és possible descobrir i entendre un llenguatge extraterrestre.

Fernando J. Ballesteros Roselló és doctor en Ciències Físiques i cap d’instrumentació de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. El seu camp d’investigació és l’astrobiología. Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General de 2006 amb ‘Gramaticas extraterrestres i Prisma de Bronze 2016 per Fractales y caos. La aventura de la complejidad’, ha publicat més d’una desena de llibres, entre ells: ‘Las mujeres de la Luna’ (Next Door/Jot Down) , ‘ET Talk’ (Ed. Springer) , ‘Astrobiología, un puente entre el Big Bang y la vida’ (Ed. Akal) o ‘10.000 años mirando las estrellas’ (Ed. Aliança Editorial) . Va ser coautor del programa de ciència de RNE ‘Los sonidos de la Ciencia’, emés entre 2005 i 2008, i publica regularment en premsa especialitzada en divulgació, com la revista Mètode.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment