Fa uns dies va arribar a BIOPARC València un grup de tres cocodrils del Nil (Crocodylus niloticus) procedents de Krokodille zoo en Eskilstrup (Dinamarca).

Nascuts entre 1962 i 1963, han viscut en el Zoo de Colònia a Alemanya i des d’allí, es van traslladar a Dinamarca on han estat fins a la seua arribada a València. Són un mascle de 250 kg aproximadament i dues femelles que ronden els 150 kg, coneguts com a “Samson and the ladies”, per la qual cosa el parc valencià ha pres la iniciativa de realitzar una votació popular per a triar els noms de les femelles d’entre els proposats per l’equip dels seus cuidadors:
– Taren i Dalila; Taren per la primera esposa de Sansón. Dalila per la segona dona de qui es va enamorar Sansón.
– Dali i Lila, en referència a Dalila, la dona de Sansón.
– Zora i ManoaZora, poble natal de SansónManoa, pare de Sansón.

Per a participar en l’elecció, simplement cal entrar en la web de BIOPARC i triar l’opció preferida.

Fins al moment, en BIOPARC València vivien 2 femelles (Zenek i Camona) que van arribar al parc en 2011 al costat d’un mascle (Bolek). Després de la mort d’aquest últim es van generar problemes socials entre elles, especialment per l’alimentació i la relació de dominància. Ara han sigut traslladades a Krokodille zoo on conviuran amb un mascle i dues femelles.

El cocodril del Nil (Crocodylus niloticus) va patir un seriós declivi a mitjan anys 90 a causa de la caça abusiva, portant a moltes poblacions a la seua desaparició. Aquesta espècie és una de les tres que habiten al Nil i també podem veure en BIOPARC el poc conegut cocodril nan (Osteolaemus tetraspis).

Viu en moltes regions d’Àfrica, en tots els tipus d’aigües, continentals i costaneres. Impressionen les seues increïbles dimensions, perquè la mitjana de grandària dels adults són 5 metres, però s’han detectat individus que arriben a ser de 9 metres. L’esperança de vida en estat silvestre és de 45 anys, però en captivitat poden viure més de 70 anys i resulta realment curiós que el sexe del cocodril del Nil ve determinat per la temperatura durant el període d’incubació.

Aquests 3 exemplars ja poden veure’s en la cova de Kitum en un espai remodelat recentment per a millorar el benestar animal i l’experiència del visitant.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment