En el ple de novembre també s’ha aprovat una modificació de crèdit de 500.000 euros per a sufragar part de les obres de rehabilitació del Castell que ja estan a punt de començar i que ascendiran a 1,2 milions d’euros. D’aquesta quantitat total,100.000 euros estan subvencionats per la Diputació de València, 500.000 euros han sigut atorgats pels Fons Europeus FEDER. D’altra banda, el consistori opta també a una subvenció de prop de 400.000 euros del Ministeri.

En aquest sentit, cal mencionar que aquesta setmana el director del Museu Valencià d’Etnologia, Paco Tamarit, ha estat a Bétera visitant l’edifici i coneixent de primera mà el projecte de museogràfic amb el regidor de Patrimoni, Joano Baudes (Compromís), i els tècnics encarregats de realitzar el projecte.

Paco Tamarit ha manifestat que es tracta d’un projecte d’una envergadura excepcional, un dels més ambiciosos i importants de la Comunitat pel que fa a utilització del patrimoni històric rehabilitat destinat a fins museístics.

La Diputació de València, a través del Museu Valencià d’Etnologia, té com a objectiu ajudar i assessorar el fet que este tipus de projectes tiren endavant, “les aportacions que vam fer ja han sigut contemplades en el projecte actual que hui hem conegut, pel que estem segurs que quan es recupere la forma original del castell i es remodele l’interior, llevant el lluït i deixant veure la pedra viva, este serà un dels museus valencians més bonic”, ha apuntat Tamarit.

Les sales acolliran la història de Bétera, des dels ibers fins a la Guerra Civil Espanyola, però a més també hi haurà sales dedicades a les tradicions del municipi: coets, indumentària, festa i cant valencià. Un espai dedicat al territori, des d’on s’explicarà Bétera i la Serra Calderona, altre per a realitzar activitats didàctiques i un pati polivalent per a la realització d’actes culturals.

A continuació, oferim el vídeo amb l’explicació de les obres per part del responsable de Patrimoni, Joano Baudés, durant el Ple Ordinari:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment