La consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Generalitat, Gabriela Bravo, ha concedit, en nom de la Generalitat, un total de 531 distincions de diferents categories a agents i unitats de les policies locals de la Comunitat Valenciana. Aquest reconeixement s’ha realitzat en un acte celebrat en el Monestir de Santa María del Puig.

Bravo ha reconegut “la gran tasca que diàriament realitzen els agents per a vetlar per la nostra seguretat en l’àmbit de les competències i funcions que encomana l’ordenament jurídic”. Per a la consellera, aquestes medalles són , “a més a més d’un reconeixement, el símbol de l’agraïment de tota la ciutadania valenciana”.

“Sou el cos de seguretat més proper, compost per un col·lectiu l’excel·lència professional del qual i altíssima qualificació és la millor garantia perquè funcione el nostre sistema de seguretat pública que és una palanca essencial per a salvaguardar els nostres drets i llibertats”, ha subratllat la Consellera.

La titular de Justícia ha realitzat una menció especial a la fita que ha suposat l’entrada en vigor de la Llei de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana. “Aquesta norma ha sigut possible gràcies a la col·laboració del gran nombre professionals que han dedicat moltes hores i molt esforç per a intentar millorar les condicions laborals dels membres de les policies locals de la Comunitat Valenciana i, amb elles, el servei que presten a la ciutadania.”

D’altra banda, la consellera ha defensat la necessitat d’implantar “un nou model de seguretat que supere l’antiquat concepte d’ordre públic” i, per a aconseguir aquest objectiu, “la nostra Policia Local s’ha de configurar com un instrument de cohesió i integració social de caràcter preventiu, amb el focus posat en la resolució de conflictes socials i actuant sempre des de la proximitat al ciutadà”.

D’estar forma, segons Bravo “aconseguirem així establir les bases per a construir un futur cos únic de policia valenciana com ens exigeix el nostre Estatut d’autonomia”.

Condecoracions a Bétera

L’oficial de la Policia Local de Bétera, Ana María Palacios i l’agent, Aitor Serrano, han rebut dins d’aquest acte una distinció pel seu treball realitzat. Ambdós agents especialitzats en la lluita contra la violència masclista, han rebut una condecoració pel seu estudi sobre la coordinació i els recursos per lluita contra la violència de gènere en els municipis de més de 20.000 habitants de la Comunitat Valenciana.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment